8 αιτίες πονοκεφάλου που δεν περνάνε απ’ το κεφάλι σας

0

8 αιτίες πονοκεφάλου που δεν περνάνε απ’ το κεφάλι σας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

8 αιτίες πονοκεφάλου που δεν μπορείτε να φανταστείτε

Aπό τις πιο αθώες μέχρι τις πιο ένοχες…

Oι αιτίες ενός πονοκεφάλου είναι πολλές και οι περισσότερες από αυτές γνωστές. Υπάρχουν όμως και κάποιες, οι οποίες είναι ικανές να σας κάνουν το κεφάλι καζάνι, χωρίς καν να το έχετε υποψιαστεί. Ιδού μερικές από αυτές…

1. Το αφεντικό σας

Κι όμως ισχύει. Γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να σας προκαλέσει στρες και άγχος, είναι ικανό να έχει σαν αποτέλεσμα πονοκέφαλο ή ημικρανία διότι σας κάνει πιο ευάλωτους σε ερεθίσματα και καταστάσεις. Και επειδή το στρες στο χώρο εργασίας είναι κάτι το αναπόφευκτο, καλό θα ήταν απλώς να παίρνετε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

2. Ο ζεστός καιρός

Θα πίστευε κανείς ότι το κρύο είναι αυτό που προκαλεί πονοκεφάλους και ημικρανίες, αλλά σύμφωνα με μελέτες, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο αυξάνονται και οι κρίσεις. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν αύξηση 7,5% για κάθε 9 βαθμούς!

3. Δυνατές μυρωδιές

Οι δυνατές μυρωδιές, ακόμα και ωραίες να είναι, είναι ικανές να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί αλλά πολύ πιθανό να ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Οι πιο συνήθεις ύποπτοι είναι η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.

4. Tα αξεσουάρ μαλλιών

Μία πολύ στενή αλογοουρά μπορεί να πιέσει το συνδετικό ιστό στο κεφάλι σας οδηγώντας σε πονοκέφαλο. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσουν τσιμπιδάκια, στέκες ή ακόμα και πολύ στενά καπέλα.

5. Η άσκηση

Η έντονη σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο από καταπόνηση. Η σωματική καταπόνηση προκαλεί οίδημα στα αγγεία του λαιμού και του κεφαλιού οδηγώντας σε συσσώρευση πίεσης.

6. Τυριά

Κι όμως είναι αλήθεια! Τα ώριμα τυριά όπως το τσένταρ, η φέτα, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα περιέχουν την ουσία τυραμίνη που δημιουργείται όταν διασπώνται ορισμένοι τύπο πρωτείνης. Όσο παλαιότερο είναι το τυρί, τόσο περισσότερη τυραμίνη περιέχει.

7. Κόκκινο κρασί

Η τυραμίνη, εκτός από τα τυριά, εμπεριέχεται και στο κόκκινο κρασί. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο η επίδραση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη. Αν βέβαια υπάρχουν περιστάσεις που δεν μπορείτε να αποφύγετε το κόκκινο κρασί, και η αλήθεια είναι ότι σίγουρα δεν πρόκειται να το αποφύγετε, ρωτήστε το γιατρό σας μήπως θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια φαρμακευτική αγωγή.

8. Παράλειψη γευμάτων

Οι συγκεκριμένοι πονοκέφαλοι δεν είναι πάντα εμφανείς. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίσει να πονά το κεφάλι μας πριν καταλάβουμε ότι πεινάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πτώση του σακχάρου. Ωστόσο, μην προσπαθήσετε να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλό σας τρώγοντας γλυκά καθώς αυτά προκαλούν αύξηση του σακχάρου και στη συνέχεια δραματική μείωσή του.

Πηγή: queen.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *