24/06/2024

6+1 εύκολοι τρόποι για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ!

0

6+1 εύκολοι τρόποι για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6+1 εύκολοι τρόποι για να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ!Μπορεί ένας ζωγράφος να ζωγραφίσει χωρίς σωστά και καθαρά πινέλα; Η απάντηση είναι όχι. Με την ίδια λοιπόν λογική δεν θα καταφέρεις και εσύ να πετύχεις το σωστό βάψιμο χωρίς τα σωστά πινέλα! Βέβαια, κάτι που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάς είναι το τακτικό τους καθάρισμα, προκειμένου να μην μολυνθείς στο πρόσωπο. Παρακάτω, θα δεις 7 πανεύκολους τρόπους να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου! Ρίξε μια ματιά…

1. Αφρόλουτρο/Σαπούνι για μωρά: Ένας οικονομικός τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου είναι να χρησιμοποιήσεις ένα αφρόλουτρο για μωρά. Τρίψε απαλά τα πινέλα σου και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

2. Σαπούνι προσώπου σε μορφή αφρού: Μία ακόμα οικονομική επιλογή.  Ο αφρός που χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε υπολείμματα μακιγιάζ, καυσαερίου και της καθημερινής βρωμιάς είναι ιδανική λύση για να καθαρίσουμε τα πινέλα μας.  Ακολούθησε την ίδια τακτική με το αφρόλουτρο για τα μωρά.

3. Οινόπνευμα: Κάποιοι makeup artists υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου και ταυτόχρονα να τα απολυμάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις καθαρό οινόπνευμα. Γέμισε ένα μπολ με οινόπνευμα, βούτα μέσα τα πινέλα σου και «ανακάτεψέ τα»! Τριψ’ τα ελαφριά σε μία καθαρή πετσέτα κι άφησε τα να στεγνώσουν.

4. Μωρομάντηλα: Απλώνεις το μαντιλάκι στην παλάμη σου και τρίβεις, με κυκλικές κινήσεις, το πινέλο μέχρι να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον υπολείμματα χρώματος.  Τα φλατ πινελάκια, όπως αυτά που χρησιμοποιούμε για την σκιά στα μάτια, τα σκουπίζουμε με κινήσεις πάνω- κάτω αντί για κυκλικές.

5. Νερό και ξύδι: Όλοι ξέρουμε ότι το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, οπότε είναι πολύ λογικό να το χρησιμοποιήσουμε και για να καθαρίσουμε τα πινέλα μας.  Σ’ ένα μπολ ανακάτεψε δύο μέρη νερό κι ένα μέρος ξύδι.  Βούτηξε μέσα τα πινέλα σου, ανακάτεψε λίγο το μίγμα και με τα δάχτυλα σου απαλά τρίψε τα πινέλα. Ξέβγαλε με άφθονο νερό.

6. Tea Tree Oil: Ένα ακόμη φυσικό απολυμαντικό είναι το tea tree oil.  Ακολουθείς την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι.

7. Ειδικό καθαριστικό για πινέλα μακιγιάζ: Τέλος, πρέπει να ξέρεις ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο καθαριστικά ειδικά για τα πινέλα μακιγιάζ. Εγώ χρησιμοποιώ τώρα τελευταία, το Daily Makeup Brush Cleaner από τα Sephora. Ψεκάζεις τα πινέλα, συνήθως δύο τρεις ψεκασμοί είναι αρκετοί, σκουπίζεις σε μία καθαρή πετσέτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *