6 λάθη που κάνετε και σας ασχημαίνουν! Αλλάξτε τα
Μπορεί να φροντίζετε καθημερινά την εμφάνιση σας υπάρχουν όμως κακές συνήθειες που σας «κλέβουν» την ομορφιά…
1. Κοιμάστε από την μια πλευρά
Αρκετοί κατά τη διάρκεια του ύπνους τους επιλέγουν να κοιμηθούν στο πλάι είτε αριστερά είτε δεξιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να «τσαλακώνεται» και με την πάροδο του χρόνου να δημιουργούνται κάθετες ρυτίδες στη συγκεκριμένη πλευρά αυτή του προσώπου που συνηθίζετε να κοιμάστε.
Τι να κάνετε:
Οι ρυτίδες αυτές εμφανίζονται και στους άντρες και η καλύτερη λύση είναι να αλλάξετε συνήθειες στον ύπνο. Δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα.
2. Γλείφετε τα χείλη σας
Όταν κάνει κρύο πολλοί γλύφουν τα χείλη τους με σκοπό να τα ενυδατώσουν. Αυτό όμως που καταφέρνουν στην πραγματικότητα είναι να τα αφυδατώσουν περισσότερο, αφού όταν εξατμιστεί το σάλιο θα προκαλέσει μεγαλύτερη ξηρότητα στα χείλη και επομένως εμφανή σκασίματα, κοκκινίλες, ακόμη και πληγές.
Τι να κάνετε:
Ενυδατώνετε συχνά τα χείλη σας με κάποιο προϊόν του εμπορίου ή προστατεύστε το από το κρύο βάζοντας λίγη βαζελίνη. Ένα τρικ που μπορείτε να κάνετε, αν είστε γυναίκα, είναι να φοράτε ένα έντονο χρώμα κραγιόν που θα σας αποτρέπει να γλείφετε τα χείλη σας για να μη λερωθείτε.
3. Λάθος διατροφή και…μηδενική γυμναστική
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η εργασία, η οικογένεια, αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει καθημερινά μια γυναίκα δε της αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο για γυμναστική και η διατροφή πολλές φορές δεν είναι η σωστή. Κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος και ταλαιπωρημένο δέρμα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη διατροφή και την απουσία γυμναστικής.
Τι να κάνετε:
Καταναλώστε περισσότερα φρούτα, φρουτοχυμούς λαχανικά και πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση γλυκών, αλκοολούχων ποτών και ζωικών λιπαρών. Αν δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο περπατήσετε με γοργό ρυθμό μέχρι το σούπερ μάρκετ ή το γραφείο και κάντε τις δουλειές του σπιτιού.
4. Σπάτε τα σπυράκια
Μια κακή συνήθεια που κάνουν όλες οι γυναίκες είναι να σπάνε σπυράκια ή να βγάζουν μαύρα στίγματα από μόνες τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην επιδερμίδα και ορισμένες φορές ακόμη και να αφήσει σημάδι. Δεν είναι σπάνιο μάλιστα στην προσπάθεια της μια γυναίκα να σπάσει ένα σπυρί. Λίγες ώρες όμως μετά μπορεί να προκληθεί μια λοίμωξη ή φλεγμονώδης αντίδραση με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί το μέγεθος του σπυριού.
Τι να κάνετε:
Βάλτε στο σπυράκι μια ειδική λοσιόν και κάντε υπομονή 2 ημέρες ώσπου να μειωθεί τόσο που δε θα φαίνεται. Μια άλλη λύση είναι να βάλετε κάποιο concealer που περιέχει δραστική ουσία κατά των σπυριών. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτετε το σπυράκι αλλά και θα το θεραπεύετε παράλληλα.
5. Δεν κοιμάστε στη 1.00 το πρωί!
Ο σωστός ύπνος είναι αυτός που γίνεται χωρίς καταχρήσεις λίγο πριν την κατάκλιση (αλκοόλ, πικάντικά φαγητά…) και είναι επαρκής για τις ανάγκες του οργανισμού. Η έλλειψη ύπνου ή ο κακός ύπνος εκτός από κούραση προκαλεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τονίζει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα ωχρό.
Τι να κάνετε:
Με τον ύπνο ο οργανισμός ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος γι’ αυτό θα πρέπει να κοιμάστε 6-8 ώρες την ημέρα. Πολλοί επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν ότι στη 1.00 το πρωί και ενώ κοιμάστε είναι η ώρα που γίνεται ο μεγαλύτερος πολλαπλασιασμός κυττάρων του δέρματος. Μήπως απόψε να κοιμηθείτε πριν τη 1.00;
6. Καπνίζετε χωρίς να βλέπετε τις συνέπειες…
Το τσιγάρο πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στην υγεία προκαλεί τεράστια προβλήματα και στην εμφάνιση σας. Οι συνέπειες στην επιδερμίδα δε φαίνονται αμέσως, αλλά μετά από χρόνια καπνίσματος, τότε δηλαδή που η ζημιά θα έχει γίνει. Μπορεί να έχετε μια τέλεια επιδερμίδα, παρότι καπνίζετε, αλλά αυτό πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι προσωρινό…Το τσιγάρο προκαλεί ζημιά στο κολλαγόνο που είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα της επιδερμίδας και οι ρυτίδες γύρω από το στόμα γίνονται έντονες. Με το κάπνισμα προκαλείται αγγειοσύσπαση με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή αίματος στα αγγεία της επιδερμίδας και έτσι το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν σε αυτή να είναι ελάχιστα.
Τι να κάνετε: Κόψτε άμεσα το τσιγάρο, είτε μόνοι σας είτε με εναλλακτικούς τρόπους (βελονισμός, ομοιοπαθητική), είτε με τη βοήθεια κάποιων προγραμμάτων που υπάρχουν σε ορισμένα νοσοκομεία. Παράλληλα χρησιμοποιήστε σε καθημερινή βάση αντιοξειδωτικές κρέμες( βιταμίνη C) για να μειώσετε τις συνέπειες του καπνίσματος.