29/05/2024

2 Κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο Λιμάνι της Κορίνθου από τον Μάρτιο του 2014

0

2 Κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο Λιμάνι της Κορίνθου από τον Μάρτιο του 2014

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 Κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο Λιμάνι της Κορίνθου από τον Μάρτιο του 20142 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  από Μάρτιο 2014

Όπως ανακοίνωσε κατά την τελετή λήξης της Πανελλήνιας  Έκθεσης «Κορινθία 2013»  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Βασίλης Νανόπουλος,  από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2014 μέχρι τον Οκτώβριο κάθε χρόνο, δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια θα προσδένουν στο λιμάνι της πόλης. Τα κρουαζιερόπλοια θα αποβιβάζουν 1800 επιβάτες καθένα ανά εβδομάδα στην Κόρινθο συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη του νομού.

Η επιτυχία αυτή είναι προϊόν πρωτοβουλίας και  πολύμηνης προσπάθειας του Επιμελητηρίου και των εταιριών που θα την υλοποιήσουν  ,  εντάσσεται  δε στη γενικότερη προσπάθεια του επιμελητηρίου όπου   με συγκεκριμένες  επιχειρηματικές συμφωνίες όπως αυτή να αυξηθεί το εισόδημα και ο πλούτος στην Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή.

 Ήδη με μια πρώτη εκτίμηση το εισόδημα που υπολογίζεται να φέρει η ενέργεια αυτή  στο συνολικό εισόδημα της Κορίνθιου φτάνει τα 10 εκ. ευρώ ετησίως.

Οι πρώτες συναντήσεις του επιμελητηρίου και της τουριστικής εταιρίας  με  το Λιμενικό Ταμείο απ όπου και η φωτογραφία  ,  την  ΟΕΒΕ και τον εμπορικό σύλλογο ολοκληρώθηκαν  και με συντονισμένες προσπάθειες αναμένεται ότι  θα είναι όλα τα απαραίτητα έργα  έτοιμα  έγκαιρα, ώστε το λιμάνι της Κορίνθου να είναι τουριστικός  προορισμός κρουαζιερόπλοιων που  θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα κρατήσει ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *