17/07/2024

1 χρονος και μια μερα ή και 2 μερες απο την εκλογη της Δημοτικης Αρχης. 3 Λαθη σε ενα κειμενο, ποσα λαθη στην πορεια;

2

Πρώτα το σχόλιο του www.tv-tv.tk
Με καθυστέρηση 1 ημέρας ημερολογιακά ή και 2 ημερών αν σκεφτούμε ότι οι εκλογές ολοκληρώθηκαν Κυριακή, το γραφείο Τύπου του Δήμου στέλνει την ανακοίνωση που παραθέτουμε παρακάτω. Μια ανακοίνωση με 3 λάθη, εκτός αν είναι άγνωστες λέξεις;
δυσμενενέστατης: Πιθανή ερμηνεία υπερθετικός του Δυσμενής όπου για έμφαση έχουμε διπλασιασμό της συλλαβής νε.
κλικωθεί: Πιθανή ερμηνεία θα έχει πολλά κλικαρίσματα, αλλά συμπεραίνοντας από τα συμφραζόμενα εννοεί θα κλιμακωθεί
έτομοι: Πιθανή ερμηνεία έντρομοι ή έντομοι (πληθυντικός αρσενικό του εντόμου), αλλά συμπεραίνοντας από τα συμφραζόμενα εννοεί έτοιμοι.
Το πόσο έτοιμοι είναι ένα ερώτημα. Βέβαια ίσως αυτά θεωρούνται λεπτομέρειες. Το να μην αναφερθεί όμως το όνομα της παράταξης που εξελέγη είναι είτε σοβαρή παράλειψη είτε εσκεμμένη υπεκφυγή, τόσο πολύ δεν ισχύει το «Με τους πολίτες μπροστά»;

Υπάρχει ακόμα ένα λάθος, βρείτε το εσείς…

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Πριν από ένα χρόνο οι πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, παραδίδοντάς μας την εντολή να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και τους δημότες μας, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, την ενδυνάμωση του κοινωνικού μας ιστού.

Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε αυτήν την εντολή σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, τόσο εξαιτίας της διοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου ΄΄Καλλικράτης΄΄, όσο κυρίως εξαιτίας της δυσμενενέστατης οικονομικής συγκυρίας για την πατρίδα μας και το λαό μας.

Η πορεία μέσα σε αυτό το χρόνο υπήρξε δύσκολη και διαβλέπουμε ότι η δυσκολία αυτή δυστυχώς θα κλικωθεί περεταίρω τα προσεχή χρόνια.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον πρωταρχικός μας στόχος υπήρξε η κυρίαρχη προεκλογική μας δέσμευση : να αποκαταστήσουμε το κύρος της Δημοτικής Αρχής και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο στόχος αυτός υλοποιείται καταρχήν με την εφαρμογή πολιτικών που ενισχύουν την πολιτική οντότητα του Δήμου μας, που προάγουν τη διαφάνεια, που ισχυροποιούν την ενημέρωση και το διάλογο, που συντελούν στην  περιστολή εξόδων και δαπανών, πολιτικών αναγκαίων ούτως ή άλλως, πολύ δε περισσότερο μέσα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Παράλληλη και θεμελιώδης υποχρέωση μας, η οποία εκφράστηκε και εκφράζεται καθημερινά είναι η προστασία των συγκριτικών μας υπεραξιών, του νερού μας και του περιβάλλοντός μας, ώστε η αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας να συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Τα αναμφισβήτητα δημόσια αγαθά, τα οποία σύμφωνα με την πάγια θέση μας, είναι η παιδεία και ο πολιτισμός, τελούν υπό την απόλυτη προστασία μας και αποτελούν κυρίαρχες προτεταιότητές μας.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δύο μάχες είναι υπό εξέλιξη και είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε. Η πρώτη, η μάχη των μαχών, είναι η προστασία της συνοχής του κοινωνικού μας ιστού, που βάλλεται σκληρά αλλά και άδικα.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα κοινωνικής πολιτικής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτομοι, να ανακοινώσουμε και να υλοποιήσουμε, ένα πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών δομών και υποδομών με σημείο αναφοράς τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Η δε μάχη της καθημερινότητας αποτελεί το μείζον πολιτικό στοίχημα, το οποίο παρά τις εκρηκτικές αντιξοότητες που επιβάλλουν περικοπές προσωπικού και χρηματοδοτικών ροών, είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε.

Η Δημοτική Αρχή αποφασισμένη και αυστηρά προσανατολισμένη στις προεκλογικές δεσμεύσεις διεκδικεί σθεναρά όλα όσα ανήκουν στους δημότες, όλα όσα είναι αναγκαία και απαραίτητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παρούσα συγκυρία από θέση ισχύος και με κοινωνική ευαισθησία.

Τίποτε από εδώ και πέρα δε θα είναι εύκολο, είμαστε όμως προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι σε εκείνη την πολιτική αντίληψη που μάχεται, που διεκδικεί, που εξακολουθεί και οραματίζεται και που τελικά τα καταφέρνει. Για μας η πολιτική και τα κοινά, ειδικά στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι στίβος διεκδικήσεων και καθημερινών κατακτήσεων.

Στην πορεία αυτή ο κρίσιμος σύμμαχος μας είναι μόνον ένας, οι πολίτες του τόπου μας.

Οι πολίτες μας είναι οι ελεγκτές μας, οι κριτές μας, οι εντολείς μας, είναι η πηγή δύναμης, είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες μας.

Προχωράμε μαζί, με τεράστια συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου μας.

Είμαστε βέβαιοι για ένα πράγμα : όταν η κοινωνία και η διοίκηση θέλουν, μπορούν να τα καταφέρουν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “1 χρονος και μια μερα ή και 2 μερες απο την εκλογη της Δημοτικης Αρχης. 3 Λαθη σε ενα κειμενο, ποσα λαθη στην πορεια;

  1. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *