30/09/2024

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύο νεκροί και καταστροφή σπιτιών, το μέτωπο φτάνει τα 30 χλμ

0

Με τραγικό τρόπο ξεκίνησε η ημέρα για τους κατοίκους του Ξυλοκάστρου, καθώς δύο άτομα – εθελοντές βρέθηκαν απανθρακωμένα στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς. Πρόκειται πιθανότατα για δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, οι οποίοι αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής (29.9.2024), όταν η φωτιά περικύκλωνε την περιοχή Άνω Πιτσά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι τα δύο άτομα που βρέθηκαν νεκρά είναι οι αγνοούμενοι, αν και η επίσημη ταυτοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε από τα Ροζενά, παραμένει εκτός ελέγχου, με το μέτωπο να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα. Η κατάσταση για τους πυροσβέστες είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Παρά τη βελτίωση της εικόνας της φωτιάς, οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί. Τα ξημερώματα, οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών, προκαλώντας την καταστροφή σπιτιών.

Περίπου 350 πυροσβέστες, με 110 οχήματα και 14 πεζοπόρες ομάδες, συνεχίζουν την επιχείρηση. Από αέρος, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Στους κατοίκους της περιοχής έχουν σταλεί πολλά μηνύματα από το 112, καλώντας τους να απομακρυνθούν από περιοχές που κινδυνεύουν από τη φωτιά. Στις 5 τα ξημερώματα, οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι κάτοικοι της Κορφιώτισσας Κορινθίας ειδοποιήθηκαν να φύγουν και να κατευθυνθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι Κορινθίας. Νωρίτερα, γύρω στις 23:00 της Κυριακής, οι κάτοικοι του Άνω Λουτρού Κορινθίας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Κάτω Λουτρό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *