Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, οι χρήστες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων εκφράζουν αρκετές ανησυχίες σχετικά με την εμπειρία που αποκομίζουν από την τρέχουσα απόδοση των δικτύων.
Η έρευνα πραγματοποίησε μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων χιλίων κατόχων «έξυπνων» συσκευών ηλικίας από 18 έως 64 ετών, σε Βραζιλία, Χιλή, Κίνα, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ρωσία, Νότια Κορέα, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.
Έως και 60% των χρηστών «έξυπνων» συσκευών δηλώνουν ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Την ίδια ώρα, πάνω από το 30% των χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε καθημερινή βάση.
Ο αναλυτής Άντερς Κάλβερμαρκ, τονίζει ότι «η έρευνα δείχνει ότι η απόδοση των δικτύων είναι σήμερα η κινητήρια δύναμη της πιστότητας σε ένα πάροχο, ακολουθούμενη από το κόστος της συνδρομής».
Ο ίδιος προσθέτει ότι: «Οι καταναλωτές προσδοκούν περισσότερα σε επίπεδο υπηρεσιών από όσα λαμβάνουν. Όταν οι προσδοκίες για επαρκή κάλυψη δεν εκπληρώνονται – ειδικά όταν οι συνδρομητές βρίσκονται εν κινήσει ή ταξιδεύουν -είναι επόμενο ότι η αφοσίωσή τους μειώνεται».
Ακόμη, η έκθεση αναφέρει ότι ένας ικανοποιημένος χρήστης είναι γενικά λιγότερο πιθανό να αλλάξει πάροχο, το οποίο οδηγεί μακροπρόθεσμα σε αύξηση των εσόδων του παρόχου.