Πάνω από δύο στους δέκα Έλληνες διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας ενώ την ίδια στιγμή τα νοικοκυριά μείωσαν τις μηνιαίες δαπάνες τους κατά περίπου 8% σύμφωνα με την Eλληνική Στατιστική αρχή.
Περίπου 130 ευρώ λιγότερα ξοδεύουν τον μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά σε σχέση με το 2012. Ωστόσο για κάποιους η μείωση είναι ακόμα πιο μεγάλη.
Συγκριμένα, το 20, 4 % του μηνιαίου προϋπολογισμού, η ελληνική οικογένεια το δίνει για τρόφιμα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το 13,7% πάει για στέγαση, για μεταφορές δαπανάται το 12,5% ενώ τα χρήματα για φροντιστήρια είναι μόλις το 3,4% του προϋπολογισμού.
Όμως, αν και στις έρευνες οι δαπάνες για εκπαίδευση παραμένουν χαμηλά τα φροντιστήρια παραμένουν βραχνάς για τους γονείς.
«Έχω δυο παιδιά, αυτή τη στιγμή στο φροντιστήριο για τα ελληνικά για λύκειο, τρίτη και πρώτη θέλω 500 ευρώ το μήνα για φροντιστήριο. Χώρια που άλλο ένα παιδί θέλει αγγλικά, ξένες γλώσσες» δηλώνει ένας γονιός στο Star.
Όσον αφορά το αυτοκίνητο; «Το έχουμε περιορίσει όσο περισσότερο γίνεται» είναι η απάντηση.
Φυσικά τρόφιμα σε πρώτη φάση, μετά οι λογαριασμοί και μετά “περιττά” έξοδα όπως ρουχισμός και τα υπόλοιπα
Μεγάλο μέρος από τα μηνιαία έξοδα ο κόσμος υποστηρίζει ότι το τρώνε τα πάγια και οι λογαριασμοί.
«Αν δεν υπήρχαν δυο μισθοί δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Ο ένας μισθός φεύγει σε λογαριασμούς καθαρά», είναι η απάντηση.
Πηγη: star.gr