29/09/2024

Σοκ! Αυξάνονται οι Επιθέσεις από Θαλάσσιες Χελώνες στη Μάνη – 12 Περιστατικά φέτος

0

Στην περιοχή Λιμένι της Μάνης, μια θαλάσσια χελώνα επιτέθηκε σε λουόμενη, δαγκώνοντάς την και κρατώντας τη για αρκετά λεπτά. Η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη, το θύμα της επίθεσης, ανέφερε στο ERTnews ότι ξαφνιάστηκε από το ξαφνικό δάγκωμα και δεν μπορούσε να απελευθερωθεί μόνη της. Χρειάστηκε τη βοήθεια τριών ανδρών για να ξεφύγει από την χελώνα.

Σύμφωνα με την Ειρήνη, στην περιοχή υπάρχει επιγραφή που προειδοποιεί για τις θαλάσσιες χελώνες, αλλά όπως είπε, “Δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να προσέχεις από τις χελώνες, αλλά να μην τους κάνεις κακό.” Περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας ότι ενώ κολυμπούσε, η χελώνα την πλησίασε από την αριστερή πλευρά και «βεντούζαρε» πάνω της. Προσπάθησε να ανοίξει το στόμα της χελώνας με το χέρι της, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ειρήνη φώναζε για βοήθεια και μετά από περίπου 5-6 λεπτά, τρεις άνδρες έσπευσαν και κατάφεραν να απελευθερώσουν τη γυναίκα, τραβώντας την χελώνα από την πίσω πλευρά. Μετά την επίθεση, η Ειρήνη επισκέφθηκε το τοπικό κέντρο υγείας, όπου πληροφορήθηκε ότι πέρυσι καταγράφηκαν 40 παρόμοια περιστατικά, ενώ φέτος έχουν σημειωθεί ήδη 12 επιθέσεις από θαλάσσιες χελώνες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *