28/10/2024

“Ποντίκια” στη βουλή τους θα πετάξουν Βούλγαροι διαδηλωτές

0

“Ποντίκια” στη βουλή τους θα πετάξουν Βούλγαροι διαδηλωτές

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Βουλγαρία: Ποντίκια υπολογιστών θα πετάξουν στη Βουλή διαδηλωτές  Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξαν στη Βουλγαρία πολίτες που ζητούν την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, «απειλώντας» ότι θα πετάξουν σήμερα «ποντίκια υπολογιστών» στο κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής, στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Η διαμαρτυρία, υπό το σύνθημα «Πέταξε ένα ποντίκι στα ποντίκια», διοργανώνεται μέσω Facebook και πολλοί χρήστες του έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλγαρική Βουλή, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «Novinite» της Σόφιας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλέβνελιεφ πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο οι Βούλγαροι θα διατυπώσουν τη θέση τους για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, όπως τον τρόπο εκλογής των βουλευτών, (απευθείας ή από λίστα του κόμματος) και να επιτραπεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο κ. Πλέβνελιεφ σημείωσε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα επιτρέψει σε έναν μεγάλο αριθμό Βούλγαρων που ζουν στο εξωτερικό να λάβει μέρος τις εκλογές.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, με επικεφαλής το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, απέρριψε αμέσως τις προτάσεις του προέδρου της Βουλγαρίας. Αξιωματούχοι του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος υποστήριξαν ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία «θα παραβιάσει τη μυστικότητα της ψήφου».

Πηγή: zougla.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *