Περνούσαν… από ακτίνες το φαγητό, πριν το σερβίρουν στη Βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αποκάλυψε ο Βασιλικός Chef
Σύμφωνα με τον Ουαλό μάγειρα, Γκράχαμ Τίνσλι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυστηρά όταν η βασίλισσα δειπνούσε με άλλα σημαντικά δημόσια πρόσωπα
Ο Γκράχαμ Τίνσλι, ο οποίος έχει μαγειρέψει για τη Βασίλισσα σε πολλές περιπτώσεις, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello, ότι σε κρατικά δείπνα πριν το πιάτο φτάσει μπροστά από την «Αυτού Μεγαλειότης» θα περάσει απο «ακτινογραφία».
Σύμφωνα με τον Ουαλό μάγειρα τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυστηρά όταν η βασίλισσα δειπνούσε με άλλα σημαντικά δημόσια πρόσωπα.
«Όταν μαγειρεύαμε μόνο για τη βασιλική οικογένεια τα μέτρα δεν ήταν τόσο αυστηρα. Αν όμως έπρεπε να ετοιμάσουμε ένα συμπόσιο αρχηγών κρατών, τότε όλο το προσωπικό της εστίασης θα έπρεπε να συναντηθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα και να κάνει μια βόλτα στο κάστρο. Στη συνέχεια πρέπει να βάζουμε όλα τα τρόφιμα, τα δοχεία, τα μαχαίρια και τον εξοπλισμό κουζίνας να περάσουν μέσω ενός μηχανήματος ακτίνων Χ… Ορισμένα συμπόσια έχουν ακόμη και κωδικές ονομασίες για να προστατεύουν την ασφάλειά τους!»