22/11/2024

Πανέμορφα απαγορευμένα νησιά που κρύβουν θάνατο!

0

Δηλητηριώδη αέρια, φίδια, καρχαρίες, κροκόδειλοι, επικίνδυνες φυλές και άλλοι κίνδυνοι που ούτε φαντάζεστε!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

apagoreumena-nisia-thanatos-karadokei-01

Τα νησιά συνήθως τα έχουμε στο μυαλό μας, ως μέρη ειδυλλιακά, τα οποία σε μαγεύουν με την ομορφιά και το κλίμα τους, όμως μερικά απ’ αυτά κρύβουν θανατηφόρους κίνδυνους.

Τα νησιά είναι προορισμοί που επιλέγει κάποιος για να περάσει τις διακοπές του. Οι λόγοι είναι η θάλασσα, το ειδυλλιακό περιβάλλον και η ηρεμία που προσφέρει το εκάστοτε νησί.

Όπως θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν νησιά τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα και δεν αποτελούν προορισμούς διακοπών.

  • 10. Μιγιάκι Τζίμα

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (1)

Το νησί της νοτιοανατολικής Ιαπωνίας, Μιγιάκι- Τζίμα έχει επισκιαστεί από το ενεργό ηφαίστειο, το όρος Ογιάμα.

Το νησί βρίσκεται στις τεκτονικές πλάκες που κατά καιρούς μετατοπίζονται, προκαλώντας το θείο να εκτοξευτεί από το έδαφος. Μία έκρηξη που σημειώθηκε το 1953, προκάλεσε 31 θανάτους.

Το 2000, το επίπεδο του θείου που υπήρχε στην ατμόσφαιρα ήταν τόσο υψηλό που οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί.

Αν και το ηφαίστειο εξερράγη το 2006, οι κάτοικοι του νησιού έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιστρέψουν εκεί. Ωστόσο, για να επιβιώσουν θα πρέπει αναγκαστικά να φέρουν μαζί τους μάσκες αερίου διότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξευθεί θείο στην ατμόσφαιρα.

  • 9. Το νησί των φιδιών

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (2)

Όσοι φοβάστε τα φίδια, θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό το νησί 430.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται 90 μίλια μακριά από τις ακτές της Βραζιλίας.

Αυτό το μέρος είναι ο ορισμός της κόλασης για όσους έχουν μία φοβία για τα φίδια. Υπάρχουν φίδια σε κάθε γωνιά του νησιού και μάλιστα δεν πρόκειται για μικρά φίδια.

Το νησί της χρυσής Οχιάς, όπως ονομάζεται, είναι το σπίτι της πιο δηλητηριώδους οχιάς στον κόσμο, με το όνομα Bothrops insularis.

Η συγκέντρωση των φιδιών εκτιμάται σε, σχεδόν, 5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Η οχιά golden lancehead είναι από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου. Είναι υπεύθυνη για το 90% των θανάτων, από αυτούς που προκλήθηκαν από δάγκωμα φιδιού στη Βραζιλία.

Το δηλητήριο τους είναι πολύ ισχυρό και δρα λιώνοντας τη σάρκα στην περιοχή του σώματος, όπου το φίδι έχει δαγκώσει το θύμα του. Αυτό το μέρος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σε σημείο που πρέπει να δοθεί άδεια για να το επισκεφθεί κανείς… Αν και δεν θεωρείται το κατάλληλο μέρος για επίσκεψη.

  • 8.Νησί Gruinard

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (3)

Βόρεια της Σκωτίας, το νησί Gruinard κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατακτήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση για την ανάπτυξη και τη δοκιμή βιολογικών όπλων, και ειδικότερα άνθρακα.

Οι δοκιμές που περιλαμβάνουν ρίψη άνθρακα έγιναν ρίχνοντας βόμβες σε πρόβατα που έμειναν στο νησί για αυτό το σκοπό. Το 1945, Το Υπουργείο Εφοδιασμού έκρινε ακατάλληλο το νησί για να κατοικούν άνθρωποι ή ζώα.

Στη δεκαετία του ’80 η κυβέρνηση προσπάθησε να απολυμαίνει το νησί, ψεκάζοντάς το με θαλασσινό νερό και φορμαλδεΰδη για να σκοτώσει όλα τα μικρόβια.

Αυτή η απολύμανση πέτυχε να καθαρίσει μόνο την επιφάνεια του εδάφους του νησιού, και δεν είναι γνωστό τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Πάντως το νησί το 1997 κρίθηκε ασφαλές.

  • 7. Νησί Bjørnøya, Bear Island

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (4)

Σε απόσταση 400 μιλίων από την ακτή του βορειότερου τμήματος της Βόρειας Ευρώπης βρίσκεται το Bear Island, το νοτιότερο νησί του αρχιπελάγους Σβάρμπαρντ. Το συγκεκριμένο νησί είναι αρκετά απομακρυσμένο, με άγονους γκρεμούς, λειψυδρία και αυτά το καθιστούν μη κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες, λόγω της βύθισης του πυρηνικού σοβιετικού υποβρυχίου Komsomolets στα νοτιοδυτικά του νησιού. Υπάρχει υποψία διαρροής ραδιενεργού υλικού από τον αντιδραστήρα που αποτελεί σήμερα πρόβλημα της σοβαρής ρύπανσης του νησιού.

Περιστασιακά χρησιμοποιείται ως φυσικό καταφύγιο από τους επιστήμονες από το Νορβηγικό Πολικό ινστιτούτο.

  • 6.Νησί Μπουβέ

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (5)

Αυτός ο πάγος καλύπτει (πάνω από το 90% της γης του νησιού καλύπτεται από έναν παγετώνα) ένα ηφαίστειο 1500 μίλια νοτιοδυτικά της Νότιας Αφρικής. Αρχικά, ήταν ένα βρετανικό έδαφος που παραχωρήθηκε στη Νορβηγία το 1937.

Το πλησιέστερο κατοικημένο μέρος, είναι το Ακρωτήριο Agulhas στη Νότια Αφρική, πάνω από 1400 μίλια βορειοανατολικά. Για αυτό το λόγο είναι και το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο.

Το νησί 19 τετραγωνικών μιλίων δεν έχει κατοικηθεί ποτέ από άνθρωπο. Ωστόσο είναι ο τόπος αναπαραγωγής για τα θαλασσοπούλια. Η Ανταρκτική φώκια αναπαράγεται στο νησί Μπουβέ.

Η μέση θερμοκρασία στο νησί Μπουβέ είναι -1 βαθμός Κελσίου με ταχύτητα ανέμου 15 μίλια την ώρα. Αυτό το νησί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το επισκεφθεί, θα πρέπει να πάρει άδει από την Νορβηγική κυβέρνηση.

  • 5. Νησί Ραμρί

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (6)

Το νησί αυτό που βρίσκεται στις ακτές του Μιανμάρ και “κάτοικοί” του είναι γιγάντιοι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού.

Το παρακάτω περιστατικό που περιγράφεται, συνέβη ένα βράδυ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τη νύχτα της 19ης Φεβρουαρίου του 1945, περίπου 1000 Ιάπωνες στρατιώτες υποχωρούσαν από τις συμμαχικές δυνάμεις και επέλεξαν να περάσουν μέσα από τους βάλτους του νησιού Ριαμρι. Οι κροκόδειλοι αλμυρού νερού, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα ερπετά στον πλανήτη, τους επιτέθηκαν.

Αυτό που ακολουθούσε, θα έλεγε κανείς ότι ήταν βγαλμένο από ταινία τρόμου. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από το βιβλίο Γκίνες ως “η μεγαλύτερη καταστροφή που που υπέστη από ζώα” και ” ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από επίθεση κροκοδείλων”. Από τους χίλιους που προσπάθησαν να διασχίσουν τον βάλτο,μόνο οι 20 βρέθηκαν ζωντανοί.

Στο νησί αυτό υπάρχουν επίσης μύγες, κουνούπια που μεταδίδουν ελονοσία και σκορπιοί.

Νησί προς αποφυγή.

  • 4. Νησί Σεντινέλ

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (7)

20 μίλια δυτικά από νησί Σμιθ, στον Κόλπο της Βεγγάλης βρίσκεται ένα καταπράσινο δάσος 45 τετραγωνικλων μιλίων. Πιθανότατα φιλοξενεί πολλά είδη που κανείς δεν έχει δει ακόμα, και μάλλον δεν πρόκειται να δει κάποιος. Ο λόγος που κανείς δεν πρόκειται να δει το νησί είναι οι κάτοικοί του που το φυλούν, σαν κέρβεροι.

Οι ντόπιοι κάτοικοι αντιστέκονται σθεναρά σε οποιαδήποτε μορφή επαφής με άλλη ανθρώπινη ζωή και κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τους επισκέπτες μακριά από το νησί. Πολλές φορές πετούν δόρατα σε σκάφη που έρχονται στον κόλπο και ρίχνουν βέλη με φωτιά στα ελικόπτερα που προσπαθούν να πλησιάσουν το νησί για να το φωτογραφίσουν.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να αφήσει τις υποθέσεις του νησιού να τις διαχειρίζονται οι κάτοικοί του. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει μία ζώνη αποκλεισμού τρία μίλια γύρω από το νησί.

  • 3. Νήσος Ενεγουετάκ

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (8)

Αυτό το τροπικό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει ένα θανάσιμο μυστικό. Ολόκληρο το κοραλλιογενές νησί, χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για δοκιμές όπλων. Μία από αυτές τις δοκιμές ήταν μία βόμβα υδρογόνου, 500 φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα στη Χιροσίμα.

Το νέφος που δημιουργήθηκε από αυτή τη δοκιμή κατέστρεψε εντελώς ολόκληρο το νησί Elugebal, στα νησιά Μάρσαλ. Δοκιμές συνεχίστηκαν για τα επόμενα 6 χρόνια. Η ρύπανση που προκλήθηκε ήταν τεραστίων διαστάσεων, μολύνοντας ακόμα και πλοία.

Το 1968, οι ιθαγενείς άρχισαν να επιστρέφουν στο νησί, αλλά καταγράφονται διάφορα προβλήματα υγείας.

Το 1979, οι ΗΠΑ επιχείρησαν να “καθαρίσουν” το νησί. Έχει ανασκαφεί μεγάλος μέρος μολυσμένης γης.

Έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις γεννήσεις αλλά και στη χλωρίδα της περιοχής.

  • 2. Vozrozhdeniya

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (9)

Μερικές φορές αναφέρεται ως το “νησί της Αναγέννησης”, αυτό το νησί της λίμνης Άραλης, και βρίσκεται ανάμεσα στο Ουζμπεκιστάν και στο Καζακστάν. Η θέση του είχε απασχολήσει την Σοβιετική κυβέρνηση για να φτιάξει μια μικρή ερευνητική εγκατάσταση.

Για τα επόμενα 40 χρόνια, επιστήμονες εξέτασαν τα γενετικά τροποποιημένα στελέχη των “κοινών” βιολογικών όπλων, όπως πανούκλα, ευλογιά κ.α. Απελευθέρωναν τα στελέχη αυτά στον αέρα πάνω από το νησί και καταγράφονταν επιπτώσεις στην κτηνοτροφία. Η ευλογιά τελικά εξαπλώθηκε στην ηπειρωτική χώρα το 1971, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.

Το 1988, σε μία προσπάθεια να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία του προγράμματος των όπλων, οι Σοβιετικοί βούτηξαν ολόκληρο τον άνθρακα στην χλωρίνη, σε σφραγισμένα βαρέλια από ανοξείδωτο χάλυβα και τα έθαψαν. Αυτό το σχέδιο απέτυχε και ο άνθρακας ξεβράστηκε στο έδαφος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δηλητηριάσει τα ύδατα και τη γη του νησιού. Το CNN αναφέρθηκε σε “μια ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ασίας.”.

  • 1. Νησιά Φάραλον

10 'απαγορευμένα' νησιά. Ο θάνατος καραδοκεί (10)

Αυτή η ομάδα νησιών έξω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, είναι ένα φυσικό καταφύγιο για πολλούς από τα πλάσματα των Ωκεανών. Ελέφαντες, φώκιες, πουλιά ακόμα και φάλαινες. Όλα αυτά τα πλάσματα προσελκύουν πολλούς λευκούς καρχαρίες. Οι καρχαρίες είναι γνωστό ότι μπερδεύουν τους δύτες για φώκιες και η κατάδυση στην συγκεκριμένη περιοχή απαγορεύεται.

Οι θάλασσες γύρω από αυτά τα νησιά χρησιμοποιούνταν ως πυρηνική χωματερή ραδιενεργών αποβλήτων της Αμερικής, μεταξύ του 1946 και του 1970. Υπολογίζεται ότι πάνω από 55 γαλόνια ραδιενεργού υλικού βυθίστηκαν γύρω από το νησί εκείνη την περίοδο.

Οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της περιοχής έχουν αποτύχει.

Πηγή: News247.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *