02/10/2024

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης στο Λουτράκι 1 – 5 Οκτωβρίου [Video]

0

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης φιλοξενείται στο Λουτράκι Κορινθίας από την 1η έως τις 5 Οκτωβρίου. Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός φέρνει στην Ελλάδα τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος με πάνω από 550 πρωταθλητές από 34 χώρες.

Οι αγώνες λαμβάνουν χώρα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Η είσοδος  είναι ελεύθερη, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τις συναρπαστικές αναμετρήσεις μπρα ντε φερ από κοντά. Η επίσημη έναρξη είναι αύριο 2 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.
Κατα τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα οι συντελεστές τόνισαν τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης καθώς και γενικότερα των αθλητικών διοργανώσεων τέτοιας εμβέλειας που φιλοξενούνται στον Δήμο μας. Όλη η συνέντευξη βέβαια είχε μια πικρή επίγευση αυτή της καταστροφικής πυρκαγιάς στον γειτονικό Δήμο Ξυλοκάστρου, η αναγκαιότητα ομως της συνέπειας απεναντι στους φιλοξενούμενους αθλητές και η δέσμευση στις απαιτήσεις  μιας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης δεν άφηνε περιθώρια αναβολής ή ματαίωσης όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ Γιώργος Γκιώνης.

Αναλυτικότερα:

Με την συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δόθηκε η έναρξης της μεγάλης διοργάνωσης της Χειροπάλης που θα διεξαχθεί μέχρι και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Λουτράκι.

Η κορυφαία διοργάνωση του ταχέως αναπτυσσόμενου αθλήματος θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου με την συμμετοχή 550 πρωταθλητών από 34 χώρες.

Για την τεράστια διοργάνωση που έφερε στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιεροπάλης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλη και τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων μίλησαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης, Αντρές Άξκλο, ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος και ο αντιδήμαρχος Σάκης Παπαθανασίου. Παράλληλα, στο πάνελ έδωσαν το «παρών» η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άνα Μαζουρένκο και η γενική γραμματέας Ντενίζ Βάτλες.

Αντρές Άξκλο: «Στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλα τα αθλήματα»

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης μίλησε με σπουδαία λόγια για την Ελλάδα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του που το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην χώρα μας είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για το καλωσόρισμα. Ευχαριστώ κύριε Δήμαρχε για τη συνεργασία και ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Θάνο και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την σπουδαία φιλοξενία και το καλωσόρισμα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα του να ερχόμαστε εδώ. Η Χειροπάλη είναι ένα άθλημα που μεγαλώνει και αναπτύσσεται ραγδαία. Σχεδόν όλοι στον κόσμο γνωρίζουν τι είναι η Χειροπάλη. Το άθλημα αναπτύσσεται συνεχώς και μεγαλώνει και το να φέρουμε στην Ελλάδα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι η χώρα που καταγράφηκε για πρώτη φορά ως σπορ είναι σπουδαίο. Εδώ είναι που ξεκίνησαν όλα τα αθλήματα που γνωρίζουμε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός τόπος και χαιρόμαστε που φέραμε εδώ τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Όλοι οι συμμετέχοντες από τον κόσμο συναντιόμαστε εδώ, απολαμβάνουμε την φιλοξενία, τις ομορφιές της χώρας, αλλά έχουμε και περισσότερους από 500 αθλητές που θα παλέψουν για τους Παγκόσμιους τίτλους. Γι αυτούς είναι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό που βρίσκονται εδώ. Έχουμε μεγάλες ομάδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδειγμα είναι 70 μέλημ ακόμα έχουμε 2-3 άτομα από το Νεπάλ. Το να έχουμε συμμετοχή από τόσο πολλά έθνη είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Πολλοί από αυτούς ήρθαν επειδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρω πολλούς Βορειοαμρεικάνους που ανυπομονούσαν και περίμεναν αυτή τη διοργάνωση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που τους τελευταίους μήνες συζητείται έντονα στην κοινότητα της Χειροπάλης. Είμαστε ευγνώμονες για την φιλοξενία σας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Ευχαριστούμε για όλα και συγγνώμη που δεν καταλαβαίνουμε όσα λέτε, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας…»

Γιώργος Γκιώνης: «Το Λουτράκι διαθέτει τις υποδομές και την εμπειρία για να φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Ξυλόκαστρο που δοκιμάζεται από την μεγάλη φωτιά, ενώ για τους αγώνες ανέφερε ότι η πόλη του είναι ιδανικός προορισμός διεξαγωγής διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας:

Αναλυτικά είπε: «Με την έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης, θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη βαθιά συμπαράστασή μας στον γειτονικό Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο οποίος πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά που έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα γης. Με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους  να δίνουν μια τιτάνια μάχη για την κατάσβεσή της, έχοντας βιώσει δυστυχώς, την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι σκέψεις μας είναι σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις ώρες. Σε αυτό το φορτισμένα αρνητικό κλίμα, οφείλουμε ως Δήμος να παραχωρήσουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να καλωσορίσουμε τους αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χειροπάλης που διεξάγεται από σήμερα το πρωί στην πόλη μας. Παρά τις δυσκολίες και τη θλίψη που μας περιβάλλει, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε τη φιλοξενία και τη στήριξη που αξίζουν στους 550 αθλητές που συμμετέχουν, τους 250 συνοδούς, προπονητές, διαιτητές και τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης, από 34 χώρες.

Ο Δήμος μας επιλέγεται για ακόμη μία φορά ως ιδανικός τόπος διεξαγωγής διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμός αθλητικού τουρισμού. Το Λουτράκι διαθέτει τις υποδομές και την εμπειρία για να φιλοξενήσει διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, αναδεικνύοντας το αθλητικό πνεύμα και την παράδοση της φιλοξενίας που μας χαρακτηρίζει. Δεσμευόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των αθλητών και της Ομοσπονδίας ώστε να στεφθεί η διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία.Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου,Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται σήμερα εδώ. Η συμβολή σας είναι καθοριστική»

Κώστας Θάνος: «Να κάνουμε την Χειροπάλη Ολυμπιακό άθλημα»

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος, καλωσόρισε την σπουδαία παγκόσμια διοργάνωση και εξέφρασε την αγάπη του για την Χειροπάλη. Ο Ολυμπιονίκης τόνισε:

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Καλωσορίσατε στην χώρα μου. Είμαστε εδώ στο Λουτράκι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αρχαία Ολυμπία. Στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε το Ολυμπιακό όνειρο. Θέλω, ελπίζω, εύχομαι και ονειρεύομαι κύριε πρόεδρε, κύρια αντιπρόεδρε και κυρία γενική γραμματέα να συνεργαστούμε στενά για την Χειροπάλη και το όνειρο και να γίνει το άθλημα Ολυμπιακό στο μέλλον. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε γι αυτό το όνειρο. Κύριε πρόεδρε είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας, την κοινότητα του Λουτρακίου και την Ομοσπονδία μας να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι ένα άθλημα που το λατρεύω γιατί το είχα σαν χόμπι από μικρό παιδί. Θυμάμαι τον εαυτό μου για πολλά χρόνια στο σχολείο να παίζουμε Χειροπάλη. Και τώρα μέσω της Ομοσπονδίας στο Λουτράκι με τη συνεργασία σας και την συμμετοχή όλων των αθλητών φιλοξενούμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχω υπέροχα συναισθήματα και νιώθω τιμή που συνεργαζόμαστε γι αυτό το άθλημα που για πολλά χρόνια λατρεύω. Καλή τύχη σε όλους και στις ομάδες, τις καλύτερες ευχές μου. Το πρωτάθλημα αυτό είναι γιορτή για εμάς και ελπίζω να παρέχουμε άριστη φιλοξενία και να έλθετε ξανά στην Ελλάδα ως τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

Αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί εδώ εάν ο Δήμος Λουτρακίου και ο Δήμαρχος δεν το υποστήριζαν. Ο κ. Γιώργος Γκιώνης αγαπάει και λατρεύει τα αθλήματα. Κάθε χρόνο σε αυτή τη μικρή πόλη διεξάγονται πολλές διοργανώσεις που υποστηρίζουν και τον αθλητικό τουρισμό και την οικονομία. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ η καταστροφή με την πυρκαγιά στον διπλανό δήμο να μην έχει άλλα θύματα και να πάρουμε όλοι μέτρα για να προστατεύουμε τα δάση μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Φιλικίδη που προσφέρει τόσα στην Χειροπάλη δουλεύοντας σκληρά χωρίς χρήματα. Είναι κάτι σπουδαίο για το άθλημα και είμαστε σήμερα εδώ μαζί για να ξεκινήσουμε μία φιλική συνεργασία με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Χειροπάλη».

Τέλος ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Σάκης Παπαθανασίου, σημείωσε: «Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε στην Κορινθία μας λόγω της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο θέλω να καλωσορίσω το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τον εκπρόσωπο της ελληνικής ομοσπονδίας τον κ. Θάνο. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές. Υποδεχόμαστε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, μία Παγκόσμια διοργάνωση και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εμείς – όπως είπε και ο Δήμαρχος – είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε την προσπάθεια και θα είμαστε πάντα εδώ για τέτοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Στο παρελθόν με τον κ. Θάνο είχαμε διοργανώσει και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι και αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *