01/07/2024

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς στον LTO

0

Συνάντηση με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου πραγματοποίησε, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του L.T.O, εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν ο Γ.Γ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Καράτζαλος, η βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη και ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Kρητικός. Επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σωτήρης Μουρίκης.

Ο Πρόεδρος του L.T.O Σπύρος Καραβούλης αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, σύστησε τους παρόντες εκπροσώπους φορέων και μέλη του L.T.O: κ. Γιώργο Ζουγλή- Γ.Δ ΑΕΔΙΚ, κ. Αθανάσιο Παπαθανασίου –Αντιδήμαρχο Δήμου Λ-Π-Αγ. Θ, κ. Γιάννη Κόντη- Πρόεδρο Επιστιτιστών «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κ. Άλκη Δρίτσα – Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, κ. Γιάννη Αλεξανδρή – Εμπορικό ΣύλλογοΛουτρακίου, κ. Γιάννη Τσεκούρα- Club Hotel Casino Loutraki, κα.Φοίβη ΣτριμμενοπούλουΜεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης, κ. Βάιο Καραντώνη-Μαγνητική Πελοποννήσου Α.Ε, κ. Σωκράτη Κοσμίδη- NU Aqua, κ. Γιώργο Οικονόμου – Σύλλογο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κ. Παναγιώτη Γέρου- ΤΑΧΙ Λουτρακίου, κ. Θωμά Καναβό- kanavos Constructions, κ. Παναγιώτη Θώδη-Τhodis Group IKE, κ. Παναγιώτη ΠαπαγιαννακόπουλοOινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος, κ. Κωνσταντίνο Σκλήρη- Sport Camp Μ.Α.Ε και την Νομικό τουL.T.O κα. Εύη Κοκκίνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και τέθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, η ανάπτυξη λειτουργίαςτης Διώρυγας Κορίνθου, το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, την μείωση του ΦΠΑ στους τουριστικούς κλάδους, την μείωση των κρατήσεων από τις τράπεζες όσον αφορά τις πληρωμές μέσω χρεωστικών καρτών, για το θέμα του αφορολόγητου, τους προβληματισμούς τόσο για τηνψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας, όσο και για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Υγείας, την ανάπτυξη του ιατρικού και των θεματικών μορφών τουρισμού κλπ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *