16/09/2024

Ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

0

Ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τον χώρο της υποκριτικής λόγω προβλημάτων υγείας.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή το πρωί της Κυριακής (01/09) με ανάρτηση στο Instagram ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Με την αλλαγή του μήνα χάσαμε τον αγαπημένο μας πολυτάλαντο συνάδελφο, φίλο, και πάντα γελαστό παιδί του θεάτρου, έναν πνευματικό άνθρωπο που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό. Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη, το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Δάνης Κατρανίδης
Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη το 1971.

Μεταξύ 1971-1978, υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Η θεατρική σεζόν 1978-1979 τον βρήκε να γράφει ιστορία με τον ρόλο του κομπέρ στην εμβληματική παράσταση Cabaret που σκηνοθέτησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Κατρανίδης έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ σημαντική υπήρξε η συμμετοχή του και στο ραδιοφωνικό θέατρο. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». Ήταν επίσης λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Στην προσωπική του ζωή, ο Δάνης Κατρανίδης έκανε τρεις γάμους, χωρίς να αποκτήσει παιδιά. Το 1971 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία χώρισαν το 1977.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *