27/09/2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Μάχης της Περαχώρας

0

Η Μάχη της Περαχώρας
Η 26η Σεπτεμβρίου αποτελεί ημέρα τιμής για τον τόπο μας.
Χρόνια πολλά Περαχώρα!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η επέτειος της Μάχης της Περαχώρας, τιμώντας την ιστορική συμβολή της περιοχής στον Αγώνα του 1821. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό της Παναγίας και συνεχίστηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε η  παρέλαση, με τη συμμετοχή μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, τιμώντας τους προγόνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης, αναφέρθηκε στη σημασία της αναγνώρισης της Μάχης της Περαχώρας ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, τονίζοντας πως η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας τον Δεκέμβριο του 2021, με την οποία ικανοποιήθηκε το έντονο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δικαίωσε τους αγώνες όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν με ζήλο και πάθος για την ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης για τις επόμενες γενιές.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *