01/07/2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Εκδήλωση Γαστρονομίας του 3ου “Taste of Loutraki”

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Εκδήλωση Γαστρονομίας του 3ου “Taste of Loutraki” την οποία συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας

Με πλήρη επιτυχία και μεγάλη επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η “Ανοιχτή Εκδήλωση Γαστρονομίας”στο πλαίσιο της 3η διοργάνωσης του “Taste of Loutraki”. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1η Ιουνίου 2024, στην πλατεία Κρήνης στη μαγευτική παραλία του Λουτρακίου και συγκέντρωσε τοπικούς παραγωγούς και λάτρεις της γαστρονομίας σε μια μοναδική γιορτή γεύσεων και αρωμάτων.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε ως πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πλούσια ποικιλία τοπικών προϊόντων, ενώ συνολικά βάσει και των υπόλοιπων δράσεων το  Taste of Loutraki καθιερώνεται ως ένας πολύ σημαντικός θεσμός στο πεδίο της γαστρονομίας της περιοχής μας. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:00 και περιλάμβανε live cooking επιδείξεις, γευσιγνωσίες και έκθεση τοπικών προϊόντων υπό τη συνοδεία liveμουσικής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν προϊόντα από τους παρακάτω εκθέτες:

1. Orfanos Wines, Εξαμίλια Κόρινθος
2. TENÉΑ, Ελαιόλαδο, Χιλιομόδι
3. Οινοποιία Μπούμπα, Άγιος Βασίλειος Κορινθίας
4. ΤΟ ΜΕΛΙΤΩΜΑ, ΜΕΛΙ, Κόρινθος
5. ΚΡΆΣΙΣ, Οξύμελι Αρχαία Κόρινθος
6. KARMA BEER, Νεμέα
7. Τα Γεράνεια, Λουκούμι, Λουτράκι
8. Mythical Earth, Ζυμάρικα, Στυμφαλία Κορινθίας
9. Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Λάδι και Έλαια 
10. Ελληνική Ζυθοποϊια Πελοποννήσου Ι Ζυθοποιία  – Canal Dive

Η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία για τους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και για το κοινό να ανακαλύψει τις γαστρονομικές θησαυρούς της περιοχής μας. Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με τις γεύσεις και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, ενώ η ζωντανή μαγειρική προσέφερε μια επιπλέον αίσθηση στη συνολική εμπειρία.

Ο chef Κωνσταντίνος Βασάλος μαγείρεψε για το κοινό συνταγές της Κορινθίας, ενώ live Cooking Sessionsπραγματοποιήθηκαν από chef τοπικών επιχειρήσεων εστίασης (Ελαιώνας, Πιπέρι, Ευ Ζην) και liveπαρασκευή κοκτέιλ από barista (Anassa). Η ομάδα του Experience Perachora Corinthia παρασκεύασε ζωντανά τραχανότο με λαχανικά, ενώ το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορίνθουκέρασε το κοινό με τις δημιουργίες του οι οποίες περιλάμβαναν και παραδοσιακή συνταγή για το κορινθιακό αμφίψωμο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή ορχήστρα από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες για την υποστήριξή τους. Το “Taste of Loutraki” έχει γίνει πλέον θεσμός και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσει να εργάζεται για την καλύτερη προβολή των εξαιρετικών προϊόντων και την γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής μας».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας,  τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου(LTO), τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand” και τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας πουσυνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 3ου “Taste of Loutraki”, καθώς και όλους εσάς που μας τιμήσουμε με την παρουσία σας και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά στις επόμενες δράσεις μας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *