01/07/2024

Μαρία Πρωτοπαππά για Φιλαρμονική Λουτρακίου : «Τελικά τις πταίει;»

0

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Παραφράζοντας τους στίχους ενός τραγουδιού ,τελικά αυτή η Δημ.Αρχή σταματημό δεν έχει...στον κατήφορο όμως. Εκεί που λες δεν μπορεί, δεν πάει πιο κάτω, ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Στην τελευταία Δημοτική επιτροπή στο Θέμα «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ» με προϋπολογισμό 80.000 που ήρθε προς έγκριση τι ανακαλύπτουμε;;

Ότι ο α/α που αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό αναφέρεται σε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Copy paste διαγωνισμός. Όλα αυτά 3 μήνες και πλέον μετάΑφού είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση και το άνοιγμα των προσφορών (20/2/2024) έρχεται η έγκριση και βλέπουμε ότι άλλα γράφει ο τίτλος, αλλού αναφέρονται οι α/α. Μεγάλος φόρτος εργασίας έχει πέσει στη δημοτική αρχή και δεν προλαβαίνει να συνεδριάσει. Λάθος εκ παραδρομής, μας λένε. Λέμε εντάξει…πάμε παρακάτω.

Έρχεται λοιπόν η κατακύρωση της μοναδικής προσφοράς που έχει κατατεθεί ‘ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ’’. Ωραία ,να δούμε λίγο τα δικαιολογητικά λέμε…και τι ανακαλύπτουμε; Ότι η θητεία του ΔΣ του συλλόγου έχει λήξει από τις 4/10/2023. Τι να πει κανείς;Και αυτό λάθος εκ παραδρομής; Το απαραίτητο δικαιολογητικό που προσκόμισε ο σύλλογος δεν είναι σε ισχύ, άρα ακυρώνεται η όλη διαδικασία.

Εδώ που τα λέμε, έχουμε λίγο μπερδευτεί…άλλοι ΟΙΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ; Άλλοι ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ; Ας μας τα ξεμπερδέψουν λίγο κάποια στιγμή.

Αυτό που καταλαβαίνει σίγουρα κανείς είναι ότι όποιος είναι φίλος με αυτήν την δημοτική αρχή παίρνει και αναθέσεις γενικά.

Ερωτήματα απλά λοιπόν…Γιατί η δημοτική αρχή έρχεται μετά από τρεις και πλέον μήνες να δώσει έγκριση; Γιατί συγκεκριμένος κωδικός του διαγωνισμού αναφέρεται σε άλλο αντικείμενο αλλότριο του τίτλου;

Γιατί έγινε αποδεκτό το πρακτικό του ΔΣ ‘ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ’ που έχει λήξει το 2023;

Δεν ψηφίσαμε και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε νερό στο μύλο της αδιαφάνειας και της έλλειψης σεβασμού στα θεσμικά όργανα.

Σεβόμαστε την ιστορία της φιλαρμονικής και όλους όσους την υπηρέτησαν από το ξεκίνημά της και κάποιοι από εμας έχουν χρόνια αγωνιστεί για αυτήν σε δύσκολους καιρούς σε σχέση με κάποιους ΄΄όψιμους΄΄ υποστηρικτές της που εμφανίζονται να τα ξέρουν όλα.

Είμαστε εδώ. Λύσεις υπάρχουν…διαφανείς…

Αυτή η δημοτική αρχή έχει επιλέξει το σκοτάδι και τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.

Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε!

 

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Αρχηγός παράταξης και μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *