13/10/2024

Λαμπρή Αναβίωση των Ισθμιακών Αγώνων στον Αρχαιολογικό Χώρο Ισθμίων

0

Στον αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων πραγματοποιήθηκε σήμερα η αναβίωση των πρώτων Ισθμιακών αγώνων, με μια τελετή που ανέδειξε τη σπουδαιότητα και την ιστορική σημασία της διοργάνωσης. Το παρών έδωσαν οι κκ Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Τάσος Γκιολής και Σωτήρης Μουρίκης, προφανώς ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι Τάσος Σακελλαρίου, Σωτήρης Πέρρας, Σπύρος Ράττης, Σάκης Παπαθανασίου, Θανάσης Μουζάκης, Θεώνη Μαυροματίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ – Αγ Θεοδώρων Δημήτρης Πρωτονοτάριος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: “Από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως σήμερα το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και οι παναθρώπινες αξίες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού μας παραμένουν ζωντανές και αναλλοίωτες.”

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας ανέφερε: “Σήμερα είχαμε επιστημονικές ομιλίες, μουσικούς και ρητορικούς αγώνες και αύριο συνεχίζουμε με ταχύτητα, αντοχή, μήκος, ακόντιο, σφαιροβολία και παγκράτιο. Καλή αρχή και καλή επιτυχία! Συγχαρητήρια στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και σε όσους έχουν διαχρονικά συμβάλλει για την αναβίωση των αγώνων.”

Η τελετή αναβίωσης ήταν λαμπρή και επιβλητική, συνδέοντας το παρόν με την αρχαία κληρονομιά, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα που τίμησε την ιστορία των Ισθμιακών Αγώνων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *