19/09/2024

Κι όμως! Ο καφές ενώ οδηγείτε απαγορεύεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

0

Ο καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα για εκατομμύρια Έλληνες, συνοδεύοντάς τους σε πολλές από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των μετακινήσεων. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που πολλοί αγνοούν ή παραβλέπουν: η κατανάλωση καφέ κατά την οδήγηση απαγορεύεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των άλλων χρηστών του δρόμου.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούν πλήρη ελευθερία κινήσεων, με τα χέρια τους να είναι απασχολημένα αποκλειστικά με τον χειρισμό του οχήματος, ώστε να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα όλους τους απαραίτητους χειρισμούς. Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει ότι ο οδηγός πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη άδεια οδήγησης και να βρίσκεται σε κατάλληλη φυσική και πνευματική κατάσταση, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του. Ειδικότερα, απαγορεύεται η χρήση ακουστικών συνδεδεμένων με φορητό ραδιόφωνο, μαγνητόφωνο ή άλλες ηχητικές συσκευές κατά την οδήγηση, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου που δεν βρίσκεται σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.

Σε περίπτωση που οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντοπίσουν κάποιον οδηγό να παραβαίνει αυτές τις διατάξεις, ο παραβάτης τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και με επιτόπια αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *