22/11/2024

Κάντε το άτακτο παιδί σας υπάκουο, εφαρμόζοντας την μέθοδο Γκάντι !

0

Κάντε το άτακτο παιδί σας υπάκουο, εφαρμόζοντας την μέθοδο Γκάντι!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΑκόμη και τα πιο ήρεμα και υπάκουα παιδάκια κάποια στιγμή αναστατώνουν τους γονείς τους, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς ή η μαμά να αναγκάζονται να βάζουν τις φωνές. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Οπλιστείτε με υπομονή και εφαρμόστε τη νέα μέθοδο που ονομάζεται »Ειρηνική αντίσταση» και έχει πρότυπο τον Μαχάτμα Γκάντι.
Το τρίχρονο πιτσιρίκι σας σας χτυπάει και το πεντάχρονο αγοράκι σας, σας προσβάλλει και κοροϊδεύει τη νηπιαγωγό του; Υπάρχει σωτηρία, αρκεί να ακολουθήσετε τη νέα τακτική που προτείνει ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, Ηaim Omer, η οποία βασίζεται στη στάση και τη φιλοσοφία του Μαχάτμα Γκάντι.Ο Ινδός πολιτικός είχε καταφέρει να πηγαίνει κόντρα στους Βρετανούς αποικιοκράτες, χωρίς όμως η σύγκρουσή τους να βγαίνει εκτός ελέγχου. Το «όπλο» του; Η ειρηνική, χωρίς χρήση βίας, αντίσταση.
Η νέα μέθοδος προτείνει:
Όχι κήρυγμα
Οι γονείς πρέπει να σταματήσουν το κήρυγμα, τα παρακάλια, τις ατέλειωτες συζητήσεις. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξαντλούνται οι ίδιοι και στο τέλος το μικρό να κάνει το δικό του!
Ψυχραιμία
Αν, για παράδειγμα, το μικρό τους τους χαστουκίσει, θα πρέπει να μείνουν αρχικά σιωπηλοί. Έτσι θα συγκρατήσουν την οργή τους, που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αντιδράσεις. Θα «απαντήσουν» στην κακή συμπεριφορά του παιδιού τους, μισή ώρα αν το παιδί είναι κάτω των 6 ετών και μία μέρα αν είναι μεγαλύτερο.
Ξεκαθάρισμα… λογαριασμών με «Sit-in»!
Τι είναι το «Sit-in»;
O γονιός μπαίνει στο δωμάτιο, κάθεται σε μια καρέκλα μπροστά στην είσοδο του παιδικού δωματίου και με ήρεμη φωνή λέει στο παιδί: «Δεν αποδέχομαι άλλο αυτό που κάνεις (π.χ. το ότι χτυπάς και βρίζεις τα άλλα παιδιά κ.ά.). Θα μείνω εδώ και θα περιμένω από εσένα τις προτάσεις σου για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον». Όπως τονίζουν οι ειδικοί της μεθόδου, «με το “Sit-in” δεν επιβάλλουμε τίποτα στο παιδί, αλλά αντίθετα το ενθαρρύνουμε να βρει μόνο του τη λύση.
Μια αγκαλιά…
Αν το παιδί είναι μικρό (2-3 ετών) και έχει κάποιο από τα γνωστά ξεσπάσματα θυμού, δηλαδή πέφτει στο πάτωμα, ουρλιάζει ή καταστρέφει αντικείμενα, οι γονείς μπορούν να το ηρεμήσουν με μια λαβή που ονομάζεται «η αγκαλιά της αρκούδας». Σε αυτή την περίπτωση ο ενήλικος παίρνει το παιδί στην αγκαλιά του και κλείνει σφιχτά γύρω του τα χέρια του, έτσι ώστε το μικρό να μην μπορεί να κάνει καμία κίνηση. Το μήνυμα του δίνουμε είναι το εξής: «Θα μείνω εδώ. Δεν θα σε αφήσω να συνεχίσεις αυτό που κάνεις».

Πηγή: focuswebtv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *