24/09/2024

Η NU Aqua δεν κλείνει λόγω λειψυδρίας !!! Αντίθετα θα παράγει και αναψυκτικά!

0

Το απολύτως λογικό θα ήταν όταν υπάρχει λειψυδρία όπως λένε οι ειδικοί (και δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε), να περιορίσουμε την κατανάλωση νερού  όσων ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες. Αυτοί λοιπόν δεν είναι οι κακοί κάτοικοι – δημότες που ποτίζουν τα λουλούδια τους , κάνουν μπάνιο και βάζουν πλυντήριο  είναι αρχικά όσοι αγοράζουν το υπερπολύτιμο πλέον νερό του Λουτρακίου με ένα πενιχρό αν θυμάστε αντίτιμο. Αλλά η επιλογή της εξοικονόμησης προς όφελος των  κατοίκων θα συνέβαινε αν είχαμε  λογική και ηθική αντιμετώπισης του «προβλήματος της λειψυδρίας».
Αντίθετε η PepsiCo τώρα, όχι πριν,τώρα που έχουμε λειψυδρία, επιστρέφει στην Ελλάδα και στο Λουτράκι που μας ενδιαφέρει, για παραγωγή αναψυκτικών. Δηλαδή δεν έχει ενημερωθεί ότι εδώ έχουμε λειψυδρία ; Εκτός αν σκοπεύει να λανσάρει νέα σειρά αναψυκτικών σε σκόνη χωρίς νερό.

Ακολουθεί η είδηση για την επιστροφή της PepsiCo απο το Capiral.gr:

Η PepsiCo Hellas επιστρέφει το 60% της παραγωγής αναψυκτικών από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, με στόχο την εισαγωγή περισσότερων brands στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Cola, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας της εταιρείας, Inga Dengel. Ήδη, η πολυεθνική εταιρεία έχει επαναφέρει την παραγωγή της Ήβη, η οποία παρασκευάζεται στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου, με τη σχετική συμφωνία να έχει διάρκεια περίπου δύο ακόμη ετών. Στο ίδιο εργοστάσιο γίνεται και η εμφιάλωση των αλουμινένιων κουτιών για το συγκεκριμένο προϊόν.

Η PepsiCo δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ξανά δικές της παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, αλλά προσανατολίζεται στη σύναψη συνεργασιών με επιχειρήσεις που θα αναλάβουν την παραγωγή και την εμφιάλωση για λογαριασμό της. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η παραγωγή αναψυκτικών σε πλαστική συσκευασία PET θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της NU Aqua στο Λουτράκι. Παράλληλα, η εμφιάλωση σε αλουμινένια κουτιά είτε θα συνεχιστεί με την ΕΨΑ είτε θα συνεργαστούν με άλλη μονάδα στην Ελλάδα, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της PepsiCo. Η παραγωγή των νέων προϊόντων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε μεταφέρει την παραγωγή της στη Ρουμανία, κλείνοντας εργοστάσια στην Ελλάδα, λόγω διαφορετικών συνθηκών πριν την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εκείνη την περίοδο, η μεταφορά προϊόντων από το εξωτερικό ήταν πιο συμφέρουσα. Ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν μετά τον Covid και τις παγκόσμιες αναταράξεις. Όπως ανέφερε η Inga Dengel, «μετά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ισραήλ, τα μεταφορικά κόστη έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ υπάρχει έλλειψη οδηγών για τη μεταφορά των προϊόντων».

Εκτός από την ΕΨΑ, η PepsiCo έχει επίσης συνεργασία με τη NU Aqua για τη διανομή του νερού Eonio, που επικεντρώνεται κυρίως στην αγορά της εστίασης και των ξενοδοχείων. Η NU Aqua, η οποία έχει αγοράσει το παλιό εργοστάσιο της PepsiCo στο Λουτράκι, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική.

Η εταιρεία στοχεύει σε διπλασιασμό της δραστηριότητάς της στην ελληνική αγορά. Η γενική διευθύντρια τόνισε ότι «υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά για να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και να στηρίξουμε την ανάπτυξη, στοχεύοντας όχι μόνο στο άμεσο μέλλον αλλά και σε μακροπρόθεσμη προοπτική».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 2022, η PepsiCo International απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα παραγωγής της Ήβη, προσφέροντας την ευκαιρία για διεθνοποίηση του ιστορικού αυτού εμπορικού σήματος, που είναι συνυφασμένο με την παραγωγή αναψυκτικών στην Ελλάδα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *