22/01/2025

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο και η Premia αναμορφώνουν το ιστορικό Κτήμα Σεμέλη στην Πελοπόννησο

0

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες εξαγοράς του ιστορικού Κτήματος Σεμέλη στην Κορινθία από την Premia Properties ΑΕΕΑΠ σε συνεργασία με την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Οι συνομιλίες μεταξύ του Lyktos Group, που ηγείται ο Μιχάλης Σάλλας, και των Ελληνοσουηδών επιχειρηματιών Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους, με την οριστικοποίηση του deal να αναμένεται σύντομα.

Η Premia, ο επενδυτικός βραχίονας των αδελφών Γεωργιάδη, σε συνεργασία με την ANTE INC. της οικογένειας Αντετοκούνμπο, έχει ως στόχο να φέρει φρέσκες ιδέες στον τομέα της ελληνικής οινοποιίας, εστιάζοντας στην καινοτομία και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στον χώρο, συμμετέχοντας στα Ελληνικά Οινοποιεία, τα οποία διαχειρίζονται τις γνωστές ετικέτες Μπουτάρη και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη.

Το Κτήμα Σεμέλη, που δημιουργήθηκε το 1979, αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς οινοποιητικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ., σε υψόμετρο 600 μέτρων στην Κορινθία, η περιοχή φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των αμπελώνων της. Μετά την πρόσφατη επένδυση των 5 εκατ. ευρώ, το Κτήμα έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό τόσο για Έλληνες όσο και για διεθνείς επισκέπτες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η συνεργασία της Premia με την ΤΕΜΕΣ για την ανάπτυξη των αμπελώνων Navarino Vineyards στη Μεσσηνία. Στα σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου οινοποιείου μέχρι το 2026, με την επένδυση να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά του Κτήματος Σεμέλη αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου που αποσκοπεί στην αναγέννηση της ελληνικής οινοποιίας και την ενίσχυση των εξαγωγών. Ήδη το Κτήμα διαθέτει το 20% της παραγωγής του σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να διευρύνουν περαιτέρω τη διεθνή παρουσία του.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η οικογένεια Αντετοκούνμπο και η Premia συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας και στη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού κρασιού.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *