26/06/2024

Η εξαιρετική εμπειρία του Taste of Loutraki -live cooking μέσα από χαρακτηριστικές φωτογραφίες

0

Θυμάμαι το πρώτο Taste of Loutraki που συστηνόταν δειλά μόνο στους δημοσιογράφους και μιλούσε για μια γιορτή γαστρονομίας τότε σε μια περίοδο αλλόκοτη, σε περίοδο κόβιντ. Σήμερα το όνειρο της υλοποίησης μιας γιορτής τοπικών γεύσεων μέσα απο μια εμφανώς ανοδική εξέλιξη κλιμακώθηκε.

Η χθεσινή βραδιά με γεύσεις μαγειρεμένες απο αξιόλογους σεφ και μάγειρες ενθουσίασε κοινό και γευσιγνώστες δημοσιογράφους. Σίγουρα ο διακεκριμένος σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας τόσο με τη συνταγή που υλοποίησε όσο και με την κοσμοθεωρία του για το φαγητο που αξίζει να προσέξετε στο βίντεο που θα ανεβάσουμε σε λίγο.
Το Experience Perachora συνέπραξε για ένα γευστικό αποτέλεσμα που αξίζει πολλά χειροκροτήματα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές απο τον κόσμο που δοκίμασε. Μάγειρες απο τα τοπικά καταστήματα εστίασης όπως το Πιπέρι, ο Βαρκαλάς και ο Ελαιώνας κέρασαν τον κόσμο και σίγουρα το φλαμπέ του Σπύρου Καρβούνη έκλεψε τις εντυπώσεις!
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν  τα παιδιά από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που μαγείρεψαν  με πολύ αγνά υλικά και κέρασαν με πολύ αγνή αγάπη τον κόσμο.
Το Live cooking μαζί με live μουσική σίγουρα ήταν μια εξαιρετική ιδέα που υλοποιήθηκε απο το Επιμελητήριο Κορινθίας και τον υπερδραστήριο Πρόεδρό του κ Παναγιώτη Λουζιώτη που ανέδειξε εντέχνως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε έκθετη με τη βοήθεια του παρουσιαστή της εκδήλωσης. Ουσιαστική ήταν και η συνεισφορά του LTO, προφανώς του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ξένιος Ζεύς» και του Πρόεδρου του κ Γιάννη Κόντη και της εμπνεύστριας  εταιρείας Respond on demand. Τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Τάσος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Θεώνη Μαυροματίδου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Κωστής Δήμου.
Η Προεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κα Χρυσούλα Παππά ως αναπόσπαστο κομμάτι του Experience Perachora μεγαλούργησε γαστρονομικά μαζί με τις κύριες  Φωφώ Παππά και Μίνα Γιαννούλη.
Ο ευρέως αγαπητός Δημοτικός Σύμβουλος κ Αργύρης Μέξιας ήταν εκεί και δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο το Taste of Loutraki τα πασίγνωστα και πεντανόστιμα λουκούμια «Γεράνεια» που φτιάχνει σε διάφορες παραλλαγές συνεχίζοντας επάξια ως τριτη γενιά την οικογενειακή παράδοση.


Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *