21/09/2024

Η Αποκεντρωμένη ΑΤΤΙΚΗΣ εκδίδει άδεια στην NU AQUA για το νερό του Λουτρακίου!

0

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να αποφανθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος κατόπιν έκδοσης απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής για τη χορήγηση στην NU AQUA άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικού πόρου (του δικού μας υδατικού πόρου) για ανόρυξη νέας υδρογεώτρησης για εμφιάλωση νερού στο «Λειβαδάκι» το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι Κορινθίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε μια εποχή που ακόμα και καποιος που δεν ήξερε τι σημαίνει λειψυδρία το έμαθε, είτε μέσα από την παρακίνηση στα social media και τα ΜΜΕ για οικονομία νερού, είτε μέσα από ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου μας, είτε δυστυχώς μέσα απο την εμπειρία του όταν ανοίγει τη βρύση και δεν έχει νερό ή τρέχει νερό μη πόσιμο.

Τώρα λοιπόν έρχεται η εταιρεία εμφιάλωσης να επιβάλλει στην ουσία μια απόφαση που λαμβάνεται με σκοπό τον πλουτισμό μιας εταιρείας εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών που πληρώνουν για νερό και μένουν χωρίς νερό ή έχουν νερό που δεν είναι άχρωμο, άοσμο και διαυγές ως οφείλει.
Τι δουλειά όμως έχει η αποκεντρωμένη διοίκηση ΑΤΤΙΚΗΣ να λάβει απόφαση για το νερό του Λουτρακίου; Για να το κάνει ομως προφανώς νομιμοποιείται και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.
Πεσιμιστικά σκεπτόμενη έχω την αίσθηση ότι θα πάθουμε ότι και με τις ανεμογεννήτριες, δλδ «τα σκυλιά γαβγίζουν το καραβάνι προχωράει» που λέει και η γνωστή ρήση.
Και γιατι να μην προχωράει το καραβάνι όταν οδεύει σταθερά προς τον σκοπό του;
Να θυμίσουμε εδώ ότι η ενέργεια, το πετρέλαιο και το νερό είναι οι τρεις επικερδέστερες βιομηχανίες παγκοσμίως.

Screenshot

Πρόσκληση Δ.Σ. (19-07-2024) έκτακτο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *