Πόσο ξόδεψαν συνολικά; Πόσο κόστισε το νυφικό, το εστιατόριο, οι μπομπονιέρες, τα λουλούδια; Και, πάνω από όλα, εκδόθηκαν όλες οι πρέπουσες αποδείξεις;
Ο στόχος είναι σαφής: να περιορισθεί, και στον τομέα αυτό, η κακή συνήθεια της φοροδιαφυγής. «Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους δεν είναι ξύπνιοι, είναι ασυνείδητοι», επαναλαμβάνει ο Μάριο Μόντι.
Σε μια χώρα, λοιπόν, σαν την Ιταλία, όπου, σύμφωνα με την μεσογειακή παράδοση, ο γάμος είναι ακόμη, συχνά, η σημαντικότερη ημέρα της ζωής, τα κρατικά ταμεία δεν θα μπορούσαν να αδιαφορήσουν.
“Όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους δεν είναι ξύπνιοι, είναι ασυνείδητοι”
Τα ζευγάρια της Σικελίας έχουν τώρα εξήντα ημέρες καιρό για να απαντήσουν με λεπτομερή στοιχεία και αποδείξεις. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 2.500 ευρώ.
Κάποιοι φωτογράφοι, κομμωτές, εστιάτορες και ξενοδόχοι, άρχισαν να χάνουν τον ύπνο τους, και όχι μόνο λόγω καύσωνα.
Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Oικονομικών θα ελέγξει που ζουν οι φοιτητέ οι οποίοι προέρχονται από άλλες πόλεις, οι λεγόμενοι «fuori sede» (εκτός έδρας). Για να διαπιστωθεί, κυρίως, αν έχουν υπογράψει κανονικό συμβόλαιο ενοικίασης ή αν υπάρχει και εδώ, φοροδιαφυγή . Ζητήθηκαν ήδη οι πλήρεις λίστες των φοιτητών, από όλα τα πανεπιστήμια.
Πηγή Deutsche Welle