22/11/2024

Εύκολη συνταγή για Δροσερό Παγωτό Λεμόνι

0

Εύκολη συνταγή για Δροσερό Παγωτό Λεμόνι

Υλικά:

• 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 200 ml γάλα πλήρες
• 200 γρ. ζάχαρη
• 150 ml χυμό λεμονιού (περίπου 4-5 λεμόνια)
• Ξύσμα από 2 λεμόνια
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Προετοιμασία Χυμού και Ξύσματος Λεμονιού:
• Πλύνετε καλά τα λεμόνια.
• Τρίψτε το ξύσμα από δύο λεμόνια και στη συνέχεια στίψτε τα για να πάρετε τον χυμό.
• Σουρώστε τον χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε τυχόν κουκούτσια ή υπολείμματα.

2. Αναμείξτε την Κρέμα και το Γάλα:
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα πλήρες.

3. Διαλύστε τη Ζάχαρη:
• Προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα κρέμας και γάλακτος.
• Χτυπήστε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.

4. Προσθέστε το Χυμό και το Ξύσμα Λεμονιού:
• Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα στο μείγμα.
• Προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας αν χρησιμοποιείτε.
• Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Βάλτε το μείγμα στο Ψυγείο:
• Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά.

6. Παρασκευή του Παγωτού:
• Αφού το μείγμα έχει κρυώσει, μεταφέρετε το σε μια παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες της για να το μετατρέψετε σε παγωτό.
• Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Ανακατέψτε το κάθε 30 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να αποφύγετε τους κρυστάλλους πάγου.

7. Αποθήκευση:
• Μεταφέρετε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:

• Για πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας βότκα στο μείγμα πριν το καταψύξετε. Η βότκα βοηθά στην αποφυγή κρυστάλλων πάγου.
• Διακοσμήστε το παγωτό με λίγες φέτες λεμονιού ή φύλλα δυόσμου πριν το σερβίρετε.

Απολαύστε το δροσερό και αναζωογονητικό παγωτό λεμόνι σας!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *