14/10/2024

Επιστήμονες βρήκαν την καταγωγή του Κολόμβου ! Δεν θα το πιστέψετε αλλά ήταν …

0

Μετά από αιώνες αμφιβολιών και εικασιών, η καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου αποκαλύφθηκε, δίνοντας απαντήσεις σε ένα ιστορικό μυστήριο που διαρκεί εδώ και 500 χρόνια. Παρά τις θεωρίες που τον ήθελαν να είναι από τη Γένοβα, ή ακόμη Έλληνας, Βάσκος, Πορτογάλος ή Βρετανός, νέες έρευνες δείχνουν πως ο Κολόμβος είχε εβραϊκή καταγωγή και προερχόταν από την Ισπανία.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Columbus DNA: His True Origin», το οποίο παρουσιάστηκε από το RTVE το Σάββατο, η ανακάλυψη αυτή έρχεται μετά από 22 χρόνια ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε υπό την καθοδήγηση του επιστήμονα Miguel Lorente. Οι ερευνητές ανέλυσαν μικροσκοπικά δείγματα λειψάνων που βρίσκονταν στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης και τα συνέκριναν με το DNA γνωστών συγγενών και απογόνων του Κολόμβου.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Lorente εξηγεί: «Έχουμε στη διάθεσή μας DNA από τον Χριστόφορο Κολόμβο, αν και είναι περιορισμένο, παραμένει επαρκές. Επίσης, έχουμε DNA από τον γιο του, Ερνάντο Κολόν. Τόσο το Υ χρωμόσωμα, όσο και το μιτοχονδριακό DNA του Ερνάντο παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε εβραϊκή καταγωγή».

Μελετώντας 25 πιθανά μέρη προέλευσης, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κολόμβος είχε γεννηθεί στη Δυτική Ευρώπη, με το αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν απόλυτα αξιόπιστο, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *