08/09/2024

Εκκαθαριστικά – φωτιά για δύο στους τρεις φορολογούμενους

0

Εκκαθαριστικά – φωτιά για δύο στους τρεις φορολογούμενους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Εκκαθαριστικά - φωτιά για δύο στους τρεις φορολογούμενους

Χρεωστικά και φορτωμένα έξτρα φόρους είναι τα επτά στα δέκα εκκαθαριστικά σημειώματα που λαμβάνουν αυτές τις ημέρες οι φορολογούμενοι.

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τα 330.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα αυτής της νέας παρτίδας θα πρέπει να εξοφλήσουν από έναν έως και τρεις διαφορετικούς φόρους μαζί, είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου, είτε σε τρεις δόσεις εκ των οποίων η πρώτη επίσης μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.

Με την έκδοση της νέας αυτής, τρίτης κατά σειράς, “παρτίδας” εκκαθαριστικών, οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκκαθαριστεί φτάνουν πλέον το 1,4 εκατομμύρια.

Υπολείπονται προς εκκαθάριση τουλάχιστον άλλες 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις πολλές από τις οποίες αναμένεται επίσης να εκκαθαριστούν εντός του μήνα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο αριθμός των φορολογουμένων των οποίων οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά και οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τα υπέρογκα χαράτσια υποχρεωτικά σε δύο δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ.

Είναι ενδεικτικό πως από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να εισπράξει 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων.

Ο έξτρα φόρος που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, που άρχισαν ήδη να λαμβάνουν χρεωστικό σημείωμα, ανέρχεται σε 1500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται πως τα φετινά εκκαθαριστικά, εκτός από τον φόρο για τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς, περιλαμβάνουν, σύμφωνα με “Τα Νέα”, δύο ακόμη “χαράτσια”: την εισφορά αλληλεγγύης (1% έως 4%) για όσους φορολογούμενους είχαν το 2011 ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ και το αυξημένο (από 300 σε 400 έως 500 ευρώ) τέλος επιτηδεύματος για όσους άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2011 ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Πηγή:News247.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *