Πελοπόννησος

Από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου και από μουσική θα πλημμυρίσει και το Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση, ενώ ανοιχτός μέχρι τη 01:00 θα μείνει και ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας.

Τέλος στο Αρχοντικό Τσικλητήρα και στο Κτίριο του Πασά στην Πύλο θα μείνουν ανοιχτές από τις 12:00 – 00:00 οι δύο περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Αθήνα

Για όσους την Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα, μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης να μην παρατείνει τη λειτουργία του, όμως μπορούν να απολαύσουν τη θέα του ολόγιομου φεγγαριού από το Μουσείο της Ακρόπολης,, στο προαύλιο του οποίου θα δώσει συναυλία το μουσικό σχήμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη μετά τις 21:00.

Κι αν έχετε όρεξη να συνδυάσετε πανσέληνο και παραλία, μπορείτε να πάτε στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με τίτλο «Εκείνων τη μουσική».

Στο αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας επίσης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία της, ενώ ανοιχτός θα είναι και το ιερό του Ολυμπίου Διός, έως τα μεσάνυχτα.

Συναυλία θα δώσει επίσης ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης στο Νομισματικό Μουσείο, ενώ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης».

Κρήτη

Αν ο δρόμος της Κυριακή σας έχει βγάλει στην Κρήτη, τι πιο καλύτερο από το να απολαύσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι στα ανάκτορα της Φαιστού και της Κνωσού, που θα υποδέχονται κόσμο μέχρι και τη 01:00, ενώ θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Στρατής ο θαλασσινός κι ένα μικρό ναυάγιο» θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ήπειρος

Και η Ήπειρος συμμετέχει στις γιορτές για την πανσέληνο του Αυγούστου. Ο Ορφέας Περίδης θα δώσει συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης Γαρδικίου, ενώ στο Κάστρο των Ιωάννινων, Ιτς Καλέ, θα δώσει συναυλία η σοπράνο Μπέττυ Χαρλαύτη. Τέλος στο Νεκρομαντείο θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι.

Θεσσαλία

Με ελεύθερη είσοδο από τις 21:00 – 00:00 στο Σπήλαιο Θεόπατρας, θα μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο φεγγάρι του Αυγούστου και οι κάτοικοι των Τρικάλων, ενώ το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα φιλοξενήσει μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία.

Κυκλάδες

Ο Οδυσσέας Ελύτης θα έχει την τιμητική του στους εορτασμούς για την πανσέληνο που θα γίνουν στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα στις 21:19 ακριβώς, τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί θα ενωθούν νοερά, αφού θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους κομμάτι από το «Άξιον Εστί» με τη φωνή του ποιητή.