Εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Αγίων Θεοδώρων
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Δ 14/2023) η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Ν. Κορινθίας).
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:
«Πρόκειται για μία ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο μας, αφού πλέον μπαίνει τάξη με σαφείς κανόνες και στη ΔΕ Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών, την ανάπτυξη και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας του τόπου μας. Φυσικά, στην πολυετή μας προσπάθεια για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού υπήρξαν καθοριστικές η στήριξη και οι παρεμβάσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, τον οποίο και ευχαριστούμε που είναι πάντοτε αρωγός για τα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται ο Δήμος μας.Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και έναν οδήγό για όλους, καθώς μέσω αυτού θεσμοθετείται ο σύγχρονος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύεται επαρκώς το περιβάλλον και εξασφαλίζονται οι δραστηριότητες και οι επενδύσεις για τον τόπο μας».
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:
«Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Αγίων Θεοδώρων βάζουμε τάξη στο χώρο, αφού θεσμοθετούνται χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση περιοχές, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε ο καθένας πλέον να γνωρίζει τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιούς όρους και κανόνες. Είμαι, δε, εξαιρετικά ικανοποιημένος που λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας, εγκρίθηκε ο Σχεδιασμός και για τη ΔΕ Αγίων Θεοδώρων και πλέον ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει στα χέρια του ένα στρατηγικό εργαλείο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία ολόκληρης της επικράτειάς του. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη της περιοχής και ταυτόχρονα το «δίχτυ ασφαλείας» για οτιδήποτε χρήζει προστασίας, όπως τα βουνά, τα δάση και οι αρχαιολογικοί χώροι μας».