20/09/2024

Γιατί είναι γυρισμένες ανάποδα οι πινακίδες στη Γαλλία;

0

Όταν είχα δει γυρισμένη την πινακίδα σε μία περιοχή της Γαλλίας ούτε που το πρόσεξα, μετά είδα μια άλλη και σε μια ακόμα και λέω : «ώπα εδώ κάτι γίνεται». Η πρώτη σκέψη ήταν ότι γυρίζουν τος πινακίδες ανάποδα για να οριοθετήσουν το τέλος μιας περιοχής, αλλά μετά ακολουθούσε η καθιερωμένη πινακίδα με τη διαγώνια γραμμή που έχουμε και στην Ελλάδα. Συνεπώς καποιος άλλος λογος θα υπάρχει, σκέφτηκα. Επίσης παρατήρησα ότι αυτό δεν εφαρμοζόταν παντού. Ζήτησα να μάθω τι συμβολίζει η ανάποδη τοποθεσία και έμαθα.

Αυτοί που γυρίζουν τις πινακίδες ανάποδα δεν είναι η επίσημη πολιτεία, αλλά οι νέοι αγρότες στη Γαλλία που βρήκαν αυτόν τον καινοτόμο τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Έχουν αναστρέψει χιλιάδες οδικές πινακίδες που υποδεικνύουν εισόδους και εξόδους σε αγροτικές κοινότητες, διαμαρτυρόμενοι έτσι για τις περικοπές, τους φόρους και τους νέους κανονισμούς της ΕΕ που απειλούν την επιβίωσή τους.

Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Ταρν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.
Προσέξτε. Δεν μουντζουρώνουν με συνθήματα οπαδών ομάδων, ζωτικής σημασίας πινακίδες. Διαμαρτύρονται για κάτι σημαντικό, στην ουσία χωρίς να οδηγούν σε κίνδυνο τους οδηγούς. Τώρα για το αν εισακούστηκε η διαμαρτυρία τους., θα δείξει.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *