Βγάλτε τα λεφτά που κρύβετε κάτω από το στρώμα. Οι κατασχέσεις στα σπίτια από εφοριακούς νομιμοποιούνται
Ακόμα και για επιτόπου κατασχέσεις από τους εφοριακούς, που θα διενεργούν ελέγχους μέσα στις κατοικίες των φορολογουμένων, των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα, πιέζει ασφυκτικά η τρόικα.
Η πίεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» ασκείται στο πλαίσιο των 101 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη βάση του τρίτου μνημονίου.
Τα τεχνικά κλιμάκια εμμένουν στη «σκληρή γραμμή» που έχουν πάρει από τους επικεφαλής τους, να «αγριέψει» ακόμα περισσότερο η εφορία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.
Η αρχή θα γίνει με τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως οι δόσεις από το φόρο εισοδήματος ή οι δόσεις ρυθμίσεων από τις οποίες τέθηκε εκτός ο φορολογούμενος. Τον Οκτώβριο όλοι οι φορολογούμενοι θα λάβουν ένα ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών, με τα αναγκαστικά μέτρα να λαμβάνονται στη συνέχεια εναντίον αυτών με σημαντικά ληξιπρόθεσμα, αλλά και περιουσία.
Άλλη δράση αφορά στην «εξασφάλιση της διαρκούς πρόσβασης της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων (και ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν ως έδρα την κατοικία τους) για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου».
Παράγοντες του υπουργείου που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες της απαίτησης για επιτόπου κατασχέσεις των κινητών αξιών, δήλωσαν, μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «τα λεφτά στα στρώματα δεν θα κινδυνεύουν πια από τους κλέφτες, αλλά από την εφορία!».
Κάποιες από τις προτάσεις της τρόικας είχε επιχειρηθεί να υλοποιηθούν επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά είχαν ανακληθεί μετά από έντονες αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή οι δανειστές ζητούν με επιμονή οι εφοριακοί να πραγματοποιούν εφόδους στα σπίτια των πολιτών όπου θα έχουν το δικαίωμα ακόμα και για επιτόπου κατασχέσεις διενεργώντας ελέγχους των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα!
Εν ολίγοις ζητούν την κατάργηση του οικογενειακού και του οικιακού ασύλου που αποτελεί την ύψιστη ταπείνωση για τον Έλληνα πολίτη.
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή η (ΦΕΚ Β΄ 1957/11.9.2015) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (όπως θεσπίστηκε με το Ν.4170/2013 και συμπληρώθηκε με το Ν.4211/2013).
Με την απόφαση για επέκταση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα μπορούν να βλέπουν, μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα το ζητήσουν, κάθε ευρώ που μπήκε ή βγήκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ειδικότερα, με την εν λόγω Απόφαση, αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.
Οπως αναφέρει το υπουργείο οικονομικών, η υπογραφή αυτής της Υπουργικής Απόφασης, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μειώνοντας τόσο τον χρόνο διενέργειας των ελέγχων όσο και το διοικητικό κόστος αυτών. Η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που έχει προταχθεί ως εθνικός στόχος από την Ελληνική Πολιτεία.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου πιστοποιημένοι ελεγκτές διαβιβάζουν αιτήματα παροχής πληροφοριών σχετικά με τις καταθέσεις στις τράπεζες. Έχει στηθεί μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία οι πιστοποιημένοι ελεγκτές καταχωρούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φυσικού ή νομικού προσώπου για το οποίο πραγματοποιείται άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο αριθμός της υπόθεσης και οι νομοθετικές διατάξεις βάσει των οποίων υποβάλλεται το αίτημα.
Οι τράπεζες, με βάση τον νόμο, έχουν υποχρέωση να απαντήσουν έως τις 12 το μεσημέρι της επόμενης εργάσιμης ημέρας αν ο κάτοχος του συγκεκριμένου ΑΦΜ είναι πελάτης τους, παραθέτοντας στοιχεία κατά σειρά προτεραιότητας για καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, προθεσμιακές καταθέσεις, λογαριασμούς χορηγήσεων, επενδυτικούς ή άλλους λογαριασμούς.
Ακόμα και για επιτόπου κατασχέσεις από τους εφοριακούς, που θα διενεργούν ελέγχους μέσα στις κατοικίες των φορολογουμένων, των τιμαλφών, των πινάκων, αλλά και των μετρητών που θα βρίσκουν κρυμμένα στα στρώματα, πιέζει ασφυκτικά η τρόικα.
Η πίεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» ασκείται στο πλαίσιο των 101 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη βάση του τρίτου μνημονίου.
Με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής θα εξευτελίσουν ολοκληρωτικά τους Έλληνες, και την ίδια στιγμή θα εξισώσουν την φοροδιαφυγή των μικροποσών των απλών Ελλήνων πολιτών με τα τεράστια ποσά που “εξαφάνισαν” οι επιτήδειοι όλα αυτά τα χρόνια στέλνοντάς τα στο εξωτερικό.