01/07/2024

Αποκλειστικό Loutrakitv.gr : Απάντηση του Πελοπίδα Μαυροπούλου στο Δελτίο Τύπου της Μαρίας Πρωτοπαππά

0

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου της Δύναμης Δημιουργίας και της κας Μαρίας Πρωτοπαππά σε σχέση με την Φιλαρμονική Λουτρακίου, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Αρχιμουσικό και Πρόεδρο των «Φίλων Μουσικής» κ Πελοπίδα Μαυρόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκτός Λουτρακίου για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να μας σχολιάσει το θέμα.

Ο κ Μαυρόπουλος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για όσα τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα θίγονται σε αυτό. Πράγματι όμως τον είχε καλέσει  τηλεφωνικά η Γραμματέας κα Ειρήνη Γκιώνη την Τρίτη 4 Ιουνίου με σκοπό να προσκομίσει το νέο πρακτικό διορισμού Προέδρου, καθώς αυτό που είχε κατατεθεί είχε ισχύ έως 31/12/23. Ο Σύλλογος υποχρεούται βάση καταστατικού να συνεδριάσει για τις εκλογές εντός τριμήνου κάθε έτους. Τον Ιανουάριο δεν είχαν ακόμα γίνει οι εκλογές για την περίοδο 24-26 οπότε είχε κατατεθεί το έγγραφο που αφορούσε το ΔΣ έως το τέλος του 2023, χωρίς να ζητηθεί απο τον Δήμο κάτι περαιτέρω.

Δήλωσε επίσης όταν του θέσαμε την απορία της κας Πρωτοπαππά σε σχέση με τους Συλλόγους Φιλαρμονικής και Μουσικής, ότι έχει πλήρη γνώση για τη δράση τους μετά τις περσινές μεταξύ τους συναντήσεις με τον ίδιο αλλά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής κα Γιαννακοπούλου όπου συζητήθηκε το κόστος λειτουργίας της Φιλαρμονικής, ο τρόπος καταβολής των αμοιβών, οι αναθέσεις στο Σύλλογο και όλα τα ζητήματα που αφορούν το Σώμα.

Σημείωσε μάλιστα (όταν αναφερθήκαμε στο σημείο για τους φίλους της Δημοτικής Αρχής που παίρνουν αναθέσεις) ότι δεν είναι έτσι καθώς ο Σύλλογος από τις αναθέσεις αυτές δεν αποκομίζει κέρδος. Το ποσοστό 15% που είναι το νόμιμο όφελος για τη διεκπεραίωση  του αντικειμένου μιας ανάθεσης του εκάστοτε από τον Δήμο δεν το διεκδίκησε μέχρι σήμερα, πάρα το χρησιμοποίησε για τις πληρωμές δαπανών σχετικά με τη Φιλαρμονική.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε εμείς ότι αυτά αν θυμάστε  ειπώθηκαν και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάιο του 2023, στο οποίο η κα Πρωτοπαππά στήριξε την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Σώμα για την αποπληρωμή των 80.000 ευρώ που οφείλονται στους καθηγητές, απόφαση η οποία όπως ενημερωθήκαμε από τον Αρχιμουσικό όταν τον ρωτήσαμε, δεν έχει ακόμα εκτελεστεί.

Παραθέτουμε  το σχετικό έγγραφο:

Ο κ. Μαυρόπουλος επίσης μας ανέφερε ότι είναι αλήθεια ότι και η κα Πρωτοπαππά έχει αγωνιστεί για τη Φιλαρμονική στο παρελθόν και ευχή όλων όσων τη στελεχώνουν είναι να βρεθεί κοινή συναινέσει λύση στα πάγια αιτήματά της ώστε να μην απασχολεί αρνητικά την τοπική επικαιρότητα. Παράγει σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που την έχει καθιερώσει σήμερα ως μια από τις σημαντικότερες Φιλαρμονικές στη χώρα και είναι κρίμα να μην μπορεί να βρεθεί λύση σε ένα ζήτημα διαδικαστικό μεν αλλά και ζωτικό όπως είναι η αμοιβή του καλλιτεχνικό προσωπικού της.
Επισήμανε πως η Φιλαρμονική αποζητά και αυτή διαφάνεια καθώς ειναι σημάδι Πολιτισμού.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *