07/10/2024

Ανδρουλάκης Πρώτος στον Πρώτο Γύρο των Εσωκομματικών Εκλογών του ΠΑΣΟΚ

0

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας το 29,64% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,41%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολούθησε τρίτος με 21,12%. Η Άννα Διαμαντοπούλου συγκέντρωσε 19,52%, ο Μιχάλης Κατρίνης 6,03%, και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,29%. Η διαφορά μεταξύ Δούκα και Γερουλάνου ήταν μόλις 858 ψήφοι.

Μετά τα αποτελέσματα, ο Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η ημέρα αυτή είναι σημαντική για τη δημοκρατική παράταξη, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τους πολίτες για τη συμμετοχή τους. Ευχαρίστησε, επίσης, τους συνυποψήφιούς του, αναφερόμενος στην πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία. Υπογράμμισε ότι η επόμενη Κυριακή θα φέρει ένα ακόμα πιο ισχυρό και ενωμένο ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος, σε δική του δήλωση, αναγνώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα και συνεχάρη τους Ανδρουλάκη και Δούκα. Τόνισε ότι η απόφαση των πολιτών είναι απόλυτα σεβαστή και ότι η διαδικασία ωφέλησε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας χαρακτήρισε τη μέρα σημαντική για το ΠΑΣΟΚ και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας ότι το 70% των ψηφοφόρων επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας.

Στο μεταξύ, η Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ενωμένο, ενώ ευχαρίστησε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά της. Η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε πως πρόκειται για μέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την ανάγκη να μην απογοητευτούν οι ψηφοφόροι. Ο Μιχάλης Κατρίνης, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν ελεύθερα ποιος θα ηγηθεί της παράταξης.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

• Νίκος Ανδρουλάκης: 89.288 ψήφοι
• Χάρης Δούκας: 64.490 ψήφοι
• Παύλος Γερουλάνος: 63.632 ψήφοι
• Άννα Διαμαντοπούλου: 58.899 ψήφοι
• Μιχάλης Κατρίνης: 18.163 ψήφοι
• Νάντια Γιαννακοπούλου: 6.890 ψήφοι

Στην Αττική, η κατάταξη είναι διαφορετική, με τον Γερουλάνο και τη Διαμαντοπούλου να προηγούνται, ενώ ο Ανδρουλάκης και ο Δούκας ακολουθούν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *