16/09/2024

Αιματηρό Φεστιβάλ στη Ζόλινγκεν: Τρεις Νεκροί και Πέντε Τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

0

Οι γερμανικές αρχές πλέον χαρακτηρίζουν ως “τρομοκρατική ενέργεια” την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι κατά διερχόμενων στο Φεστιβάλ της Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας και δύο ανδρών, ενώ ακόμη πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν φαίνεται να είχε επιλέξει συγκεκριμένα τα θύματά του, αλλά στόχευε στον λαιμό τους με το μαχαίρι. Ο κ. Κρέστα ανέφερε επίσης ότι οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για τη σύλληψή του, ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται έρευνες και λαμβάνονται καταθέσεις από μάρτυρες. Τρεις από τους επιτιθέμενους δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

“Είναι δύσκολο να πιστέψουμε αυτό που αντικρίζουμε στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε για τους σοβαρά τραυματίες”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επιθεωρητή Κρέστα στο Ντίσελντορφ.

“Στη Ζόλινγκεν απόψε, όλοι είμαστε σε κατάσταση σοκ, γεμάτοι φρίκη και βαθιά θλίψη. Σκοπός μας ήταν να γιορτάσουμε την επέτειο της πόλης μας, αλλά αντ’ αυτού θρηνούμε θανάτους και τραυματισμούς. Ραγίζει η καρδιά μου για την επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε και προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμα για τη ζωή τους”, δήλωσε ο δήμαρχος της Ζόλινγκεν, Τιμ Κούρτσμπαχ.

Μετά το περιστατικό, οι αρχές αποφάσισαν να διακόψουν το “Φεστιβάλ για την Πολυμορφία”, το οποίο διοργανωνόταν με αφορμή την 650ή επέτειο από την ίδρυση της πόλης και ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει έως και την Κυριακή. Το φεστιβάλ επρόκειτο να προσελκύσει περίπου 80.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Τη στιγμή της επίθεσης, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, για να παρακολουθήσουν μία συναυλία. Οι θεατές απομακρύνθηκαν υπό την καθοδήγηση των αρχών ασφαλείας, οι οποίες συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να συλληφθεί ο δράστης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *