ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Λουτρακίου-Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι, 14 Απριλίου2014
ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Αναφερόμενοι σε αυτούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το κορυφαίο θέμα «Γνωμοδότηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού» στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11 Απριλίου 2014, αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν να παραποιούν τις θέσεις μας, τους διευκρινίζουμε ότι η στάση της παράταξής μας αφορούσε τις λανθασμένες διαδικασίες νομιμότητας λήψης της απόφασης και τους σημαντικούς κινδύνους ακυρότητας αυτής, χωρίς την αναγκαία σχετική εισήγηση του ΙΓΜΕ, χωρίς την έγκριση των κατά τόπους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και χωρίς -όπως αποδείχθηκε- την επιβαλλόμενη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, αφού ούτε το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο φάκελος δεν ήταν ενημερωμένος.
Η ευθύνη της ψήφου για εμάς είναι πολύ βαριά για το μέλλον του τόπου ώστε να τη θυσιάζουμε σε προεκλογικά τερτίπια. Στην υπεύθυνη αυτή θέση, επιμείναμε για να μην καθυστερήσει για άλλη μια φορά το τόσο σημαντικό αυτό θέμα από ενδεχόμενη ακύρωση, όπως έγινε και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που κατέθεσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Γκιώνη -πάλι προεκλογικά – και το οποίο και αυτό απορρίφθηκε.
Η τυχόν ακυρότητα της απόφασης θα βαρύνει τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. οι οποίοι παρά τις συνεχείς υπομνήσεις μας για επίσπευση, ανέβαλαν συνεχώς την συζήτηση του θέματος με διάφορα προσχήματα, μόνο και μόνο, όπως αποδείχτηκε, για να το εκμεταλλευτούν προεκλογικά, φέροντας το για συζήτηση ελάχιστες μέρες πριν σταματήσουν τα συμβούλια λόγω εκλογών, κινητοποιώντας βεβαίως ΜΟΝΟ τους κατοίκους των οικισμών, στον πόνο των οποίων επενδύουν ψηφοθηρικά, λες και δεν αφορά τους υπόλοιπους κατοίκους το μεγάλο αυτό θέμα.
Επί της ουσίας τώρα, δεν θα είχαμε πρόβλημα να το εγκρίνουμε, γιατί θεωρούμε την πρόταση βελτιωμένη από την προηγούμενη, συμπεριλαμβανομένου και του όρου για τις Βαμβακιές, αλλά με επί μέρους ενστάσεις για τη μη διατύπωση γνωμοδότησης του ΙΓΜΕ περί εξόδου από τον υδροφόρο ορίζοντα του Πευκιά και της βόρειας πλευράς της Καλλιθέας, όπως αναφερόταν επί των ημερών μας, ακόμα δε και την έλλειψη παντελούς αναφοράς στοιχείων της μελέτης «Περί της διαχείρισης του Υδροφόρου Ορίζοντα», μελέτη που είχαμε αναθέσει το 2005 με σκοπό να δώσουμε λύσεις για την περιοχή και από τότε καταχωνιάστηκε δυστυχώς στα συρτάρια των κατά καιρούς υπευθύνων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΚ
Μαριάννα Κορωναίου-Πετροπούλου liked this on Facebook.
Giorgos Marinis liked this on Facebook.
Katerina I.Oikonomou liked this on Facebook.