21/09/2024

Έφυγε απο τη ζωή ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

0

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Ντίνου Καρύδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 85 ετών. Ο αξιόλογος ηθοποιός, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της Τζούλιας Αργυροπούλου, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε το 1938 και διέγραψε μια σημαντική πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ξεχώρισε τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στην καριέρα του, έλαβε μέρος σε πολλές σημαντικές παραστάσεις, όπως: «Οδός Ονείρων» (1962), «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1965), «Γλυκιά μου Μπριζίτ» (1968) και «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» (2015).

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1961 στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» και ακολούθησε το 1970 με την ταινία «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο» όπου ενσάρκωσε τον λοχαγό Φίσερ. Συμμετείχε επίσης στις ταινίες «Κατάχρησις εξουσίας» (1971), «Αναζήτησις…» (1972) και «Το αγκίστρι» (1976).

Ο Ντίνος Καρύδης έκανε αισθητή την παρουσία του και στην τηλεόραση, με σημαντικούς ρόλους σε σειρές όπως «Ο φιλαράκος μας» (1981-1982), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» (1990-1991), «Σαν τον σκύλο με τη γάτα» (2003-2004) και «Φίλα τον βάτραχό σου» (2007-2009). Ήταν επίσης πρωταγωνιστής στην τηλεταινία «Η πρώτη απεργία».

Σε συνέντευξή του το 2021, ο Ντίνος Καρύδης μίλησε για την αγάπη του για το θέατρο, τονίζοντας πόσο πολύ του έλειπε να βρίσκεται στη σκηνή. «Με στενοχωρεί που δεν μπορώ να είμαι κοντά στο θέατρο, το οποίο αγαπώ τόσο πολύ. Κάθε βράδυ ονειρεύομαι ότι παίζω θέατρο. Ελπίζω να καταφέρω να ξαναπαίξω και να ανεβάσω την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα… ετών 80”», είχε δηλώσει τότε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε τον Ντίνο Καρύδη με τα εξής λόγια: «Αγαπημένε μου φίλε, καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα. Το ταλέντο και το χιούμορ σου ήταν αστείρευτα. Η αγάπη σου για την Τζούλια και τη Σμαράγδα σου τεράστια. Θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη στις 13:30 στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας Ντινάκο, και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *