18/10/2024

Ομοφωνία 6 Δημάρχων για την προάσπιση του νερού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων [Video]

0

Έξι Δήμαρχοι έδωσαν απόψε ένα βροντερό παρών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων προκειμένου να προασπιστούν το ύψιστο αγαθό που είναι το νερό:
Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης
Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης
Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος
Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος
Δήμαρχος Βέλου Βόχας Θανάσης Μανάβης που με αλληλεγγύη συμπαρατάχθηκε στον αγώνα παρότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του Δήμου του προσδοκώντας στις προοπτικές της επέκτασης της ΕΥΔΑΠ.
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος.
Με απόλυτη ομοφωνία στάθηκαν απέναντι στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στους Νομούς Κορινθίας, Βοιωτίας και Φωκίδος, που επί της ουσίας κρύβει (όχι και τόσο εντέχνως) την πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού και την αναζήτηση πηγών από το κράτος σε Λουτράκι, Ζήρεια, Στυμφαλία. Πέρα από την επέκταση της ΕΥΔΑΠ σε 3 Νομούς η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση των ΔΕΥΑ και τη δημιουργία ενιαίων Δημοτικών Επιχειρήσεων ανά Νομό. Τα θέματα που διακυβεύονται δεν είναι μόνο η διαχείριση της ύδρευσης αλλά και της άρδευσης με τις ανάλογες συνέπειες.
Συνοπτικά αποφασίστηκε ομόφωνα να κινηθούν όλοι οι Δήμαρχοι πολιτικά ασκώντας πιέσεις και στους 4 Βουλευτές του Νομού (στους 2 Υφυπουργούς). Δυστυχώς αιωρούνταν μια κοινή παραδοχή  που διατύπωσε ευθαρσώς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Δημήτρης Πρωτονοτάριος ότι οι Βουλευτές θα σταθούν απέναντι σε αυτόν τον αγώνα. Αυτό σημαίνει  ότι ο αγώνας θα είναι άνισος, θα έχει συνέπειες ενδεχομένως και από άρνηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα για τους Δήμους κτλ.
Όσο για το ενδιαφέρον της ΕΥΔΑΠ για τις ανάγκες της κάθε περιοχής είναι αμφίβολο ενώ η τιμολογιακή πολιτική θα είναι προφανώς εις βάρος των Δημοτών, είδαμε και με τα απορρίμματα. Επιπλέον τονίστηκε πως  η αναγκαστική συγχώνευση των ΔΕΥΑ δεν βασίζεται σε κάποιες μελέτες και η συγχώνευση με πολιτικά κριτήρια δεν είναι λύση.
Οι έξι Δήμαρχοι καθώς και η Αντιπολίτευση του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων θεώρησαν πέρα από κάθε αμφισβήτηση χρέος να προασπιστούν το νερό τόσο για τις επόμενες γενιές όσο και για τις προηγούμενες που το διαφύλαξαν. Για τον Δήμο Λουτρακίου είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το νερό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορικότητα της περιοχής μας αλλά και με την οικονομία του τόπου γι αυτό και πήρε αυτή τη διάσταση η Συνεδρίαση στο Λουτράκι με την παρουσία των Δημάρχων των Δήμων της Κορινθίας.
Στο τέλος ο κ Σταματόπουλος έκανε μια εξαιρετική πρόταση προκειμένου να γίνει πιο γνωστό το θέμα και να πάρει την έκταση που του αρμόζει να διοργανωθεί μια μεγάλη συναυλία στον Ισθμό με συμβολικό κλείσιμο προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα και το τι επιχειρείται να γίνει στην περιοχή μας.

Όλοι οι πολίτες του νομού Κορινθίας πρέπει να πούμε:

Όχι στην επέκταση της ΕΥΔΑΠ στον νομό μας
Το νερό μας δεν ξεπουλιέται
Όχι στις αναγκαστικές συγχωνεύσεις
Ναι στις όποιες συναινετικές συγχωνεύσεις προκύψουν μεταξύ των 6 Δήμων

Δείτε τις τοποθετήσεις στο βίντεο που ακολουθεί. Πραγματικά έχει νόημα να αφιερώσετε χρόνο σε ένα θέμα μεγάλης βαρύτητας:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *