18/04/2024

Απάντηση του ΑνΥπ Υγείας στον Χρ. Δήμα στη Βουλή για τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

0

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας για την ενδεχόμενη εξάπλωση επικίνδυνου βακτηρίου που πλήττει κυρίως ελαιόδεντρα στην νότια ΙταλίαΈπειτα από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με επίσημη απάντηση από το βήμα της Βουλής, γνωστοποιήθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ της πρόσληψης Διευθύντριας Παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Kατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, επίσης, έκτος από το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, ο κ. Δήμας έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός πως δεν λειτουργεί από τον Αύγουστο η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ενδεικτικά, ανέφερε την έλλειψη εντατικολόγων, πνευμονολόγων, καρδιολόγων και νοσηλευτών ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι εκκρεμούν 11 προσλήψεις στο νοσοκομείο (δημοσιεύσεις ΦΕΚ).

Ο κ. Δήμας στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι πολλοί γιατροί, παρά τον διορισμό τους, δεν αποδέχονται τελικά την θέση με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σημαντικά κενά. Στην απάντησή του ο κ. Πολάκης αναγνώρισε το πρόβλημα που ανέφερε ο βουλευτής Κορινθίας ενώ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση σημειώνοντας πως σε εξέλιξη υπάρχουν πέντε θέσεις ιατρών προς πρόσληψη (δημοσίευση στο ΦΕΚ) συγκεκριμένα: η διευθύντρια παιδιατρικής, 1 επιμελητής β΄ καρδιολόγος, 1 επιμελητής β΄χειρουργός, 1 επιμελητής β΄αιματολόγος και 1 βιοπαθολόγος. Παρόλαυτα, δεν απέφυγε να αναγνωρίσει πως εκτός της παιδιάτρου, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι υπόλοιποι ιατροί τελικά θα έρθουν στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στις προκηρύξεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή αναμένονται, τονίστηκε πως για το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου προβλέπονται 2 θέσεις νοσηλευτικής, 3 θέσεις βοηθών νοσηλευτικής, 1 θέση τεχνικού – ηλεκτρολόγου, 1 ραδιολόγου ακτινολόγου, 1 ιατρικών εργαστηρίων, 1 βιολογίας, 1 φαρμακοποιός, 1 χειριστών – εμφανιστών (προκήρυξη Οκτωβρίου 2015). Επίσης, σε νέα προκήρυξη εντός του Φεβρουαρίου αναμένονται για το ΓΕΚ 5 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, σε νέα προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπονται για το νοσοκομείο Κορίνθου 2 ιατροί και 5 νοσηλευτές, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα 4 από τα 7 κρεβάτια της ΜΕΘ. Τέλος, σε τρίτη προκήρυξη τον Φεβρουάριο για ιατρικό προσωπικό, το ΓΕΚ θα έχει 5 θέσεις (1 ψυχίατρο, 1 παιδίατρο, 1 παθολόγο, 1 κυτταρολόγο και 1 παθολογοανατόμο).

Τέλος, ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γκούρας, το οποίο και πρόσφατα επισκέφθηκε. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση για το 2016 μείωσε κατά 55 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό που αφορά τις δαπάνες για τις εφημερίες γιατρών με αποτέλεσμα τα κέντρα υγείας, όπως αυτό της Γκούρας, να αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *