Ψηφίστηκε η παραχώρηση σε 56 δήμους 83 ακινήτων του ΕΟΤ

0

Ψηφίστηκε η παραχώρηση σε 56 δήμους 83 ακινήτων του ΕΟΤ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

 

Ψηφίστηκε η παραχώρηση σε 56 δήμους 83 ακινήτων του ΕΟΤ

Στους Δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρήθηκαν τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2012, διαφώνησε ομόφωνα με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της Ε.Τ.Α. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ως εκ τούτου πρότεινε τη μεταβίβασή τους στους δήμους. Πρόταση την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τελικά έγινε αποδεκτή και συμπεριλήφθηκε στον ψηφισθέντα νόμο..

Σύμφωνα με τους πίνακες παραχωρούνται σε 56 Δήμους της χώρας η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 ακινήτων.

Στον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων  παραχωρήθηκαν οριστικά:

 

1. Το ακίνητο(οικόπεδο) όπου βρίσκεται το Καζίνου Λουτρακίου έκτασης 25.179 τ.μ.

2. Το οικόπεδο της Ιαματικής πηγής και των υδροθεραπευτικών εγκαταστάσεων  Λουτρακίου έκτασης 1875 τ.μ. μετά των δύο κτηρίων εντός αυτού.

 

Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:

Ένα πάγιο αίτημα επί σειρά ετών  του Δήμου μας έγινε σήμερα πραγματικότητα. Θεωρώ  πολύ σημαντικό γεγονός την μεταβίβαση της κυριότητας των δύο αυτών πολύτιμων ακινήτων από τον Ε.Ο.Τ. στο Δήμο μας καθώς στο μέλλον θα έχουμε πλέον την δυνατότητα να τα αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο.

Κινούμεθα πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε κάνοντας ενέργειες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειάζεται.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *