20/06/2024

Χρ. Μέλλος – Π. Σούκουλη για τον Δωρεάν Δερματολογικό Έλεγχο στο Κ Υ Λουτρακίου [Video]

0

Δείτε στο Loutrakitv. gr Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, Χρυσοβαλάντης Μέλλος και η Διευθύντρια Κ Υ Λουτρακίου Παρασκευή Σούκουλη για τον Δωρεάν Δερματολογικό Έλεγχο στο Κ Υ Λουτρακίου

ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο για αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών. Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος.

 

Για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στη πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους ΙατρικούςΣυλλόγους και υπό το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, διοργανώνουν δράσεις προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Μαΐου 2024στην Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αρκαδίας ως ακολούθως:

Για την Π.Ε. Κορινθίας:

24 Μαΐου  Κ.Υ. Λουτρακίου  και ώρα 14:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

25 Μαΐου Κ.Υ. Νεμέας και ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Για την Π.Ε. Αρκαδίας

24 Μαΐου Κ.Υ. Τρίπολης και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα:

2744360000 Κ.Υ. Λουτρακίου για τη πραγματοποίηση της Δράσης στο Λουτράκι.
2746360000 Κ.Υ. Νεμέας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στη Νεμέα.
2713610244 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στην Τρίπολη.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν από Ιατρούς Δερματολόγους.

Ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *