23/05/2024

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπούμε στο πνέυμα !

0

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπούμε στο πνέυμα !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν αφήνει παραπονεμένους μικρούς και μεγάλους φίλους ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς κάθε χρονιά φροντίζει να έχει δημιουργήσει ταινίες ειδικά γι’αυτήν τη γιορτή. Άλλες εκμεταλλεύονται απλά την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και άλλες τους ίδιους τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, τον Άγιο Βασίλη και τους βοηθούς του, τα ξωτικά. Όπως και να έχει, ο χριστουγεννιάτικος κινηματογράγφος έχει γίνει θεσμός και έχει αποκτήσει το δικό του κοινό.
Πολλές είναι οι ταινίες που ξεκίνησαν ως καθαρά εμπορικές, αλλά κατέληξαν κλασικές. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και μάλιστα μας έχουν γίνει απαραίτητες για να νιώσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Τις αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιοαντιπροσωπευτικές.

1. Home Alone. Είναι η πρώτη ταινία που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται χριστουγεννιάτικες ταινίες. Την έχουν παρακολουθήσει γενιές και γενίες, όχι απαραίτητα στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και σε επαναλήψεις στην τηλεόραση.

2. The Santa Clause. Είναι η δεύτερη ταινία που έρχεται στο μυαλό κάποιου, όταν σκέφτεται τι θα δει την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι μια χριστουγεννιάτικη κωμωδία, με πολλάsequel, όπως και η προηγούμενη.

3. Elf. Ταινία εμπνευσμένη από το χώρο των ξοτικών.

4. A Christmas Story. Γυρισμένη το 1983 κατέληξε κλασική τωνΧριστουγέννων.   5. How The Grinch Stole Christmas.  Η ταινία έχει προέλθει από το γνωστό καρτούν που έχει πρόθεση να κλέψει τα Χριστούγεννα. Η κωμωδία αποτελεί πρόταση για όλη την οικογένεια.

6. The nightmare before Christmas. Εδώ ο σκηνοθέτης της, TimBurton, έχει συνδυάσει αριστουργηματικά δύο από τις πιο ατμοσφαιρικές περιόδους, τα Χριστούγεννα και τις απόκριες. Το αποτέλεσμα φανταστικό. Η ταινία είναι πλέον το σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη.

7. Ο Ψαλιδοχέρης. Το θέμα της ταινίας δεν είναι τα Χριστούγεννα αλλά η ατμόσφαιρα είναι αυτή που μεταφέρει το κοινό στην εποχή αυτή. Είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα , με το Johnny Deppνα δίνει μία καταπληκτική ερμηνεία και τον Tim Burton, να σκηνοθετεί και πάλι ευφάνταστα.

8. The Holiday. Η ταινία δεν χαρακτηρίζεται χριστουγεννιάτικη εξαιτίας του θέματός της, αλλά λόγω της εποχής που εκτυλίσσονται τα γεγονότα. Είναι μια ρομαντική κωμωδία, θέμα την αναζήτηση του έρωτα και φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το καστ είναι σπουδαίο και η ταινία γλυκιά και τρυφερή χωρίς υπερβολές.

9. Love Actually. Η ταινία παρακολυθεί τις ζωές 8 ζευγαριών την περίοδο των Χριστουγέννων, στο στολισμένο Λονδίνο.

10. New Year’s Eve. Περίπου στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενηταινία, με τη διαφορά ότι μεταφερόμαστε στη γιορτινή Νέα Υόρκη.

Πηγή: yahoo.com
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *