21/05/2024

Χρίστος Δήμας: Οι αστοχίες της κυβέρνησης κοστίζουν [Video]

0

Παρέμβαση στη Βουλή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Για αστοχία στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που έχει ως αποτέλεσμα να απαιτούνται από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Δήμας έκανε λόγο για ωραιοποιημένη και πλασματική από την κυβέρνηση εικόνα, την ώρα που τα έσοδα του κράτους, παρά την υπερφορολόγηση, δείχνουν σοβαρή υστέρηση. «Ενώ επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα ή κλείνουν με πρωτοφανή ρυθμό, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ, τη στιγμή που το δημόσιο έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών στερώντας ζωτική ρευστότητα από την πραγματική οικονομία η οποία ασφυκτιά, η κυβέρνηση ανοίγει νέες τρύπες στον προϋπολογισμό» σημείωσε ο βουλευτής Κορινθίας.
Παράλληλα, ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε από τον Αν. Υπουργό να κατονομάσει έναν οικονομικό τομέα στον οποίο δεν έχει αποτύχει πλήρως η κυβέρνηση ενώ υπογράμμισε πως η παντελής έλλειψη οικονομικού σχεδιασμού διώχνει τις επενδύσεις αφού κανείς δεν ξέρει τι φόρους θα κληθεί να πληρώσει σήμερα και τι αύριο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *