19/06/2024

Χειμερινοί κολυμβητές στην Αχαϊα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με βουτιές στη θάλασσα [Video]

0

Χειμερινοί κολυμβητές στην Αχαϊα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με βουτιές στη θάλασσα [Video]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Χειμερινοί κολυμβητές στην Αχαϊα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με βουτιές στη θάλασσα [Video]Τι κι αν η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά κι όλοι οι υπόλοιποι ντυνόμαστε καλά με ζεστά ρούχα… Ορισμένοι Πατρινοί αψηφούν το κρύο, φορούν τα μαγιό τους και πέφτουν στα παγωμένα νερά της θάλασσας δείχνοντας μάλιστα να το… απολαμβάνουν.

Το Ρίο, η Πλαζ, το Μονοδένδρι κ.α. είναι οι παραλίες της περιοχής που παίρνουν ζωή καθημερινά από δεκάδες συμπολίτες που συνεχίζουν τα μπάνια τους «βρέξει-χιονίσει». Οι χειμερινοί κολυμβητές του Ρίου μάλιστα διατηρούν και Σύλλογο ο οποίος απαρτίζεται από 100 μέλη, κάθε ηλικίας.

Περίπου 25 με 30 Πατρινοί απολαμβάνουν τα χειμερινά τους μπάνια στα Ροΐτικα. Ανάμεσά τους, άνθρωποι ηλικίας έως και 85 ετών καθώς και μια έγκυος στον 8ο μήνα. Κολυμπάνε, γνωρίζονται μεταξύ τους, πίνουν τα τσίπουρά τους, κάνουν τις πλάκες τους και αναζωογονούνται.

«Είναι μια συνήθεια που νιώθω να μου κάνει πολύ καλό. Μου προσφέρει ενέργεια και με βοηθάει να διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Όταν η θάλασσα δεν είναι κρύα κολυμπάω για περίπου 45 λεπτά, άλλες φορές μένω μέσα λιγότερο, 20 με 30 λεπτά», λέει μία από τις χειμερινές κολυμβήτριες…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=EUWU4TFqDSk]

Πηγή: thebest.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *