Φάτε αυτές τις τροφές και αδυνατίστε καίγοντας λίπος!

0

Όσο πιο πολύ τρώμε τόσο πιο πολύ παχαίνουμε. Έτσι δεν είναι; Μόνο που δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στην απώλεια βάρους, αφού περιέχουν συστατικά που καίνε το λίπος! Νομίζω ότι θέλετε να μάθετε ποιες είναι αυτές και να τις εντάξετε στη διατροφή σας.
Τα Γαλακτοκομικά: Το μυστικό είναι στο ασβέστιο! Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος κατά τουλάχιστον 700 γραμμάρια.
Ο Καφές: Η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Η ιδανική ποσότητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 μιλιγκραμ ημερησίως. Από εκεί και πάνω, ξεκινούν τα προβλήματα!
Τα Αυγά: Είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά ποικιλοτρόπως στο αδυνάτισμα: χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να μεταβολιστεί, βοηθά να καίμε λίπος και όχι μυς κατά τη σωματική άσκηση και μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.
Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και συμβάλλει ώστε οι θερμίδες να μην μετατρέπονται σε λίπος.
Το Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού θεωρούνται σημαντικοί σύμμαχοι στην καύση λίπους. Η δράση τους μάλιστα ενισχύεται αν προσθέσουμε στο τσάι μας λίγο λεμόνι.
Η Καυτερή πιπεριά: Η καψαϊκίνη που ευθύνεται για την καυτερή γεύση, μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων στον οργανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενισχύει το αίσθημα κορεσμού.
Το Σκόρδο και το κρεμμύδι: Περιέχουν έλαια που αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους.
Το Καστανό ρύζι: Για να μεταβολιστεί χρειάζεται περίπου 100 θερμίδες παραπάνω σε σύγκριση με το επεξεργασμένο λευκό ρύζι. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Tufts, όσοι το επιλέγουν έχουν σημαντικά λιγότερο κοιλιακό λίπος από όσους επιμένουν στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Σολομός: Εδώ το λίπος καταπολεμάται με… λίπος και συγκεκριμένα με τα ω3 λιπαρά οξέα, που είναι διάσημα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και επιπλέον αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.
Τα Μήλα και τα αχλάδια: Τα δύο αυτά φρούτα περιέχουν φλαβονοειδή, φυσικές χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με την απώλεια λίπους και την αυξημένη καύση θερμίδων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *