1 Αδιάβροχη μάκιγιάζ ματιών.

Ναι, βρες ένα καλό αδιάβροχο eyeliner και μια εξίσου καλή και αδιάβροχη μάσκαρα, ώστε να μην αγχωθείς σε περίπτωση που χρειαστεί να τρίψεις τα μάτια σου ή σου φύγει κάποιο δάκρυ.

2 Σκιά αντί για eyeliner

Αν το η αλλεργία σου σε ταλαιπωρεί και αδιάβροχο eyeliner δεν σου βρίσκεται, τόνισε τα μάτια σου με λίγη ματ σκιά. Σε περίπτωση που τα μάτια σου είναι αρκετά ερεθισμένα και φοβάσαι ότι θα πασαλειφτείς, αυτό το makeup θα σε σώσει

3 Κορέκτορας

Σε περίπτωση που η μύτη σου έχει κοκκινίσει επειδή φυσάς τη μύτη σου ανά δύο λεπτά στα χαρτομάντιλα, έ, ένας κορέκτορας σε πράσινο χρώμα είναι ό,τι πρέπει. Το πράσινο είναι το αντίθετο από το κόκκινο, έτσι η κοκκινάδα εξουδετερώνεται.

4 Πόλεμος εναντίον του puffiness

Πριν ξεκινήσεις την οποιαδήποτε κίνηση για να βαφτείς, σιγουρέψου ότι έχεις καταφέρει να δαμάσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια και γενικά τα πρηξίματα. Μπορείς να δοκιμάσεις το μυστικό της Irina Shayk δηλαδή να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα με ένα παγάκι στο πρόσωπο. Το παγωμένο θα καταφέρει να μικρύνει τα τυχόν οιδήματα.

5 Αν δεν ξεπρηστείς

Contouring is your friend. Φτιάξε λιγο τα φρύδια σου. Αν ξεκινήσεις το μακιγιάζ από τα φρύδια τότε σίγουρα θα καταλάβεις τι ανάγκες έχει το πρόσωπο σου. Τα φρύδια είναι “τα όρια¨ του προσώπου και σε βοηθάνε να εστιάσεις στα σωστά σημεία. Έπειτα κάνε τις φωτοσκιάσεις σου και συνέχισε με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Υπομονή, Άνοιξη είναι, θα περάσει.