26/04/2024

Το YouTube «ξεμπρόστιασε» τη Σεμίνα Διγενή !

0

Η διεθνής πλατφόρμα αποκάλυψε έναν εαυτό της διακεκριμένης Δημοσιογράφου που κανείς δεν υποψιαζόταν ότι υπάρχει, ούτε καν η ίδια. Δείχνοντας μια εικόνα καλλιεργημένης και ευφυέστατης παρουσιάστριας, δημιουργώντας εκπομπές πολύτιμες που φώτισαν πτυχές απίστευτων προσωπικοτήτων διεθνούς βεληνεκούς, στην πραγματικότητα σύμφωνα με το YouTube, παρήγαγε «επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο». Αυτό το περιεχόμενο ξέρετε το παρήγαγε δεκαετίες τώρα με την ενεργό υποστήριξη και συμμετοχή ίσως και ολόκληρου του σύγχρονου πολιτιστικού μας πλούτου, ζαλίζεται κανείς όταν ανακαλύπτει ποιοι αξιόλογοι καλλιτέχνες έχουν τιμήσει τις εκπομπές της. Μα πως μας ξεγελούσε έτσι;!

Από τα σύννεφα έπεσαν οι συγγενείς και φίλοι, οι γείτονες, οι πολυάριθμοι θεατές και αναγνώστες της, απορημένο παραμένει και το  ΔΣ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Βλέποντας κάτι τέτοιο να συμβαίνει εντείνεται ο προβληματισμός μας για το τι θεωρεί το YouTube επικίνδυνο. Τι θεωρεί κατάλληλο πρότυπο και πως μεταλλάσσει τα πρότυπα και τα παραδείγματα προς μίμηση αντικαθιστώντας τα προφανώς ενδιαφέροντα που έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και δομημένο λόγο με κάτι το ανεξερεύνητα ρηχό και συχνά βλακώδες.

Παραθέτουμε την Ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την αναστολή του καναλιού της συναδέλφου Σεμίνας Διγενή στο Youtube.
Το κανάλι αναμεταδίδει αποκλειστικά εκπομπές της, προϊόν πνευματικής της ιδιοκτησίας, που είχαν προβληθεί στο παρελθόν στην ελληνική τηλεόραση, καθώς και αφηγήσεις της πολιτιστικού περιεχομένου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη Google ως «επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο».
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι εκπομπές της συναδέλφου, στις οποίες, εκτός των άλλων, συμμετείχαν λαμπρά ονόματα της Τέχνης και του Πολιτισμού εντάσσονται στην κατηγορία όσων: «παραβιάζουν κανόνες και υποκινούν βία ή ενθαρρύνουν επικίνδυνες παράνομες δραστηριότητες, που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο». Η αναστολή προβολής του καναλιού είναι αυθαίρετη και στερείται λογικής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την επαναφορά του καναλιού διότι η αναστολή της λειτουργίας του φιμώνει και λογοκρίνει τη συνάδελφο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *