21/05/2024

​Με την ερωτική επιθυμία των Ελλήνων να βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανασφάλειας και της ανεργίας, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης των Ορολογικών Παθήσεων καταρρίπτουν 12 δημοφιλείς μύθους για το σεξ.

Το πόρισμα των μελετών που δημοσιεύονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, η οποία συμπίπτει με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δείχνουν ότι μόνο το 21% των γυναικών θεωρεί πως… το μέγεθος μετρά περισσότερο στο sex και πως η σεξουαλική πράξη δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα 5,4 λεπτά.

Επίσης, τα περισσότερα ζευγάρια ακόμα και προ ύφεσης έκαναν sex μόλις μία φορά την εβδομάδα, ενώ ο ερχομός ενός παιδιού δρα καταλυτικά στη σεξουαλική τους ζωή, με το 50% των ζευγαριών να τη χαρακτηρίζει «κακή» μετά τη γέννηση του απόγονου.

Μύθος αποδεικνύονται επίσης το ότι η αυτοϊκανοποίηση σταματά όταν υπάρχει σεξουαλικός σύντροφος, καθώς συνεχίζεται για το 85% των ανδρών και το 45% των γυναικών.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των μελετών και την επίδραση των συνθηκών που επικρατούν στην εποχή μας, ο καθηγητής Ουρολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΙΜΟΠ, κ. Δημήτρης Χατζηχρήστου, επισημαίνει πως η οικονομική κρίση αποτελεί πηγή μόνιμου στρες και ισοπεδώνει την ερωτική επιθυμία.

«Καταλυτικό ρόλο παίζει και η ανεργία, που τετραπλασιάζει τον κίνδυνο σεξουαλικής δυσλειτουργίας, όσο δηλαδή την επηρεάζει και η καρδιοπάθεια. Το sex δρα καθοριστικά στη ζωή μας, είναι το σφουγγάρι του μαυροπίνακα που τα σβήνει όλα. Όταν βέβαια είμαστε μπλοκαρισμένοι από τα χαράτσια και την ανεργία, δεν προσλαμβάνουμε καν τα ερωτικά ερεθίσματα».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *