22/06/2024

Το ελαιόλαδο σύμμαχος της γονιμότητας

0

Το ελαιόλαδο σύμμαχος της γονιμότητας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Το ελαιόλαδο σύμμαχος της γονιμότητας
Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι το «μυστικό» για μια διατροφή που κάνει καλό στην γονιμότητα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον υποβάλλουν σε ειδική διατροφή 100 ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η διατροφή βασίζεται στη χρήση του ελαιολάδου για το μαγείρεμα, στην καθημερινή λήψη ενός πόσιμου πολυβιταμούχου σκευάσματος εμπλουτισμένου με βιταμίνη D και ω-3 λιπαρά οξέα και ένα εμπλουτισμένο με ελαιόλαδο προϊόν για επάλειψη, για έξι εβδομάδες. Τα προϊόντα αυτά εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο πρόγραμμα ισορροπημένης σίτισης.

Παράλληλα μια ομάδα ελέγχου κάνει διατροφή με βάσει το ηλιέλαιο και ανενεργό πολυβιταμινούχο ρόφημα, ώστε να γίνει η σύγκριση των τυχόν μεταβολών στην γονιμότητα των ζευγαριών.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η διατροφή με βάσει το ελαιόλαδο είναι ικανή να αυξήσει τα ποσοστά κύησης έως και 40%, αφού προηγούμενη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι η πρόσληψη ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών (που περιέχει το ελαιόλαδο) συντελεί σε ταχύτερη ανάπτυξη του εμβρύου μετά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *